BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  EKONOMİ

Arçelik gözünü Avustralya'ya dikti!

Bir ay önce Güney Afrika merkezli Defy'ı satın alarak Afrika'ya adım atan Arçelik, şimdi de rotayı Avustralya'ya çevirdi

Abone ol

Arçelik Genel Müdür Yardımcısı Tülin Karabük, Arçelik'in yeni stratejisini açıkladı:

"Güney Afrika'da Defy'ı aldıktan sonra şimdi radarımızda Güneydoğu Asya ve Avustralya pazarları var. Yeni pazarlarda olmanın doğru modeli neyse onun peşinde oluruz. Üretim de olabilir, tesis satın alma da olabilir. Satın alma gibi bir fırsat yoksa da stratejik ortaklıklar, kendimizin şirket açması gibi operasyonlar yapabiliriz"

Sabah gazetesinin haberine göre Avustralya kıtası için ilk adımı Arçelik geçen ay attı. Önce Yeni Zelanda merkezli bölgenin en büyük beyaz eşya üreticisi Fisher & Paykel'in önde gelen bir ismini kadrosuna kattı. Fisher & Paykel'in Amerika Kıtası Başkanı Mike Goadby' ı Avustralya kıtasındaki operasyonun başına geçirdi. Arçelik daha önce de Fisher&Paykel'i satın almak istemiş ancak anlaşma sağlanamamııştı.

"100 ÜLKEDE VARIZ"

2011'in ilk yarısında Beko'nun Batı Avrupa'da pazar payını en çok artıran marka olduğunu kaydeden Karabük, "Uluslararası satışlarımızın en büyük kısmını Beko ile gerçekleştiriyoruz. 100'den fazla ülkede faaliyetimiz var. Dünyanın her yerine Beko markasını götüreceğiz" diye konuştu. Karabük, Arçelik'in 2010'da 7 milyar TL olarak gerçekleşen cirosunun yüzde 51'inin uluslararası pazardan sağlandığını söyledi.