BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'nun adayları kaybetti

CHP'de yapılan 3 önemli seçimde Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun desteklediği adayların hepsi hezimete uğradı.

Abone ol

CHP, hafta sonunu Gençlik Kolları Kurultayı, Denizli ve Karabük il kongreleri ile geçirirken her üç kongrede de Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun desteklediği adaylar kaybetti.

Takvim gazetesinde yer alan göre CHP'nin Gençlik Kolları Kurultayı ile Denizli ve Karabük il kongrelerinde sert tartışmalar yaşandı. Parti Genel Merkezi'nde yapılan Gençlik Kolları Kurultayı'nda, bir süre önce Meclis'te bir kadın gazeteciye sözlü saldırıda bulunduğu gerekçesiyle görevden alınan İrfan İnanç Yıldız başkanlığa seçildi.

Kurultay'da Kılıçdaroğlu ve Keskin'in desteklediği Emre Doğan seçimi kaybederken, Yıldız'ı Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin destekledi. Gürsel Tekin'in, Kılıçdaroğlu'na dolaylı tavır almasının altında seneye yapılacak yerel seçimlerin olduğu belirtildi.

İSTANBUL ADAYI OLMAK İSTİYOR
Parti kulislerine göre, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olmak isteyen Tekin, bu konuda yönetimi baskı altında tutmak için Gençlik Kolları'nda kendisine yakın bir kadro oluşturmak istiyor. Tekin'in, bu çerçevede gelen uyarılara rağmen Yıldız'a destek verdiği ileri sürüldü.