BIST 9.693
DOLAR 32,58
EURO 34,79
ALTIN 2.506,82
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Kılıçdaroğlu'ndan 'Yavaş'ın sabıkası sıkıntılı biriyle ilişki içinde olması ne kadar doğru?' sorusuna yanıt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş'a yöneltilen 'sahte senet' suçlamasını değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, "Yavaş'ın sabıkası sıkıntılı, şizofren biriyle ilişki içinde olması ne kadar doğru?" sorusunu da yanıtladı. Kılıçdaroğlu  "Avukatlık farklı bir şey" dedi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün TV5'te katıldığı canlı yayında gündeme ilişkin olarak açıklamalarda bulundu, soruları yanıtladı.

Avukatlık mesleği farklı bir şeydir

Kılıçdaroğlu, "Bu kadar şizofren, sabıkası sıkıntılı birisiyle Mansur Yavaş'ın ticari ya da iş ilişkisi içerisinde olması ne kadar doğru?" sorusu üzerine, "Avukatlık mesleği farklı bir şeydir. Siz, birisinin davasını alırsınız ama onunla bağlantılı başka davalar da vardır" cevabını verdi.

Hiçbir şey olamaz

"Herhangi bir şekilde Mansur Yavaş'ın bu süreci akamete uğrarsa bir yol haritanız var mı?" sorusuna ise Kılıçdaroğlu, "Hiçbir şey olamaz. Aday olur, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) karar vermiş zaten. Kararı Erdoğan mı YSK mı verecek? YSK, yarın toplanır 'Ben iptal ettim.' derse ortaya bir gerekçe koyması lazım" ifadesini kullandı.

Mansur Yavaş tehdit mesajlarını kabul etmişti

CHP-HDP-İYİ Parti ittifakının Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş, alacağı ücret için Necmettin Kesgin adındaki vatandaşı tehdit ettiğini kabul etmişti. Fatih Altaylı'nın Teke Tek programına katılan Yavaş, mesajları attığını itiraf ederken "O mesajları parayı almak için attım" diye kendisini savundu. Fatih Altaylı Mansur Yavaş'a, "Bu adamın diplomasını sahtekarlıkla aldığını biliyorsunuz. Size parayı verse buna göz mü yumacaksınız?" diye sordu. Yavaş ise, "Hayır neden öyle bir şey yapayım. hiç acımam" cevabını verdi. Yavaş'ın cevabıyla ikna olmayan Altaylı, "O zaman neden 'diploma iptali mi, rapor iptali mi? tercih et 'diye mesaj attınız" dedi.  Fatih Altaylı, Mansur Yavaş'ın attığı "Öde kurtul vazgeçeyim" mesajını da okuyunca, "Fatih bey parayı almak için yazdım" cevabını aldı.