BIST 10.209
DOLAR 32,36
EURO 34,76
ALTIN 2.397,91
HABER /  DÜNYA

Kılıçdaroğlu’ndan Sarıgül ve ODTÜ yorumu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mustafa Sarıgül’ün durumu ve ODTÜ’deki ‘yol’ gerginliğiyle ilgili konuştu.<br/>Cumhuriyet Halk Partisi...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Mustafa Sarıgül’ün durumu ve ODTÜ’deki ‘yol’ gerginliğiyle ilgili konuştu.
Cumhuriyet Halk Partisi’nin eski ve yeni genel başkanları, İzmir Milletvekili Mehmet Ali Susam’ın kızının nikah törenine katıldı. İzmir’e gelişinde havaalanında basın mensuplarına konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, Mustafa Sarıgül’ün durumuyla ilgili bir mini zirve yapılıp yapılmadığı sorusu üzerine, “O sizin zirveniz, biz öyle bir şey görüşmedik. Sizler yazıyorsunuz, ben okuyorum” dedi.

ODTÜ’DEKİ YOL GERGİNLİĞİ
ODTÜ kampüsündeki yol gerginliğine de değinen CHP lideri, gençlerin duyarlılığını başta hükümet olmak üzere herkesin dikkate almasını istedi. Kılıçdaroğlu, “Eğer kurallar yasalsa söylenecek bir şey yok. Ama yasalar zorlanarak işlemler yapılıyorsa bu doğru değil. Oradaki öğrencilerin duyarlılığını hepimizin dikkate alması gerekiyor. Öncelikle de hükümetin” diye konuştu.

NİKAH TÖRENİ
Mehmet Ali ve Münire Susam çiftinin kızları Gözde Susam ile Hayri ve Zerrin İnanç çiftinin oğulları Onur İnanç’ın nikah töreni, Kaya Termal Otel’de gerçekleşti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, törene eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal’la birlikte katıldı.
CHP İl Başkanı Ali Engin, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe belediye başkanları, büyükşehir ve ilçe belediye başkanlığı mevcut ve aday adaylarının da yoğun ilgi gösterdiği nikah töreninde, Gözde-Onur çiftinin nikahını Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan kıydı.

"ÇOCUK SAYINIZA KARIŞMIYORUM"
Çiftin nikah şahitliğini ise, Kılıçdaroğlu ile Baykal yaptı. Gelin, damat ve şahitlerden evet yanıtı alındıktan sonra konuşan Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni evlenen çiftlere ’en az üç çocuk’ tavsiyesine gönderme yaparak, "Onları yürekten kutluyor ama çocuk sayınıza karışmıyoruz. Mutlu bir beraberlik dileğiyle çocuklarının cumhuriyetçi, Atatürkçü, laik ve demokrat olmalarını istiyoruz" dedi.
(İHA)