BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Kılıçdaroğlu’ndan hakim ve savcılara sert mesaj

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gezi eylemlerinde gözaltına alınan gençlerin yıldırılamadığını söyleyerek, hakim ve savcılara, “Çekin ...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gezi eylemlerinde gözaltına alınan gençlerin yıldırılamadığını söyleyerek, hakim ve savcılara, “Çekin elinizi gençlerden, gün gelir o eller sizi gelip yakalar” dedi.
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay’ın Samandağı ilçesinde belediye tarafından düzenlenen temel atma ve toplu açılış törenine katıldı. Samandağı Belediye Başkanı Mithat Nehir’in ÖDP’den CHP’ye katılımının da gerçekleştiği törende konuşan Kılıçdaroğlu, Suriye, tezkere ve Gezi Parkı eylemleri konularında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a yönelik sert eleştirilerde bulundu.


"TEZKEREYE HAYIR DİYECEĞİZ"
Kılıçdaroğlu, Hatay topraklarının stratejik ve kültürel zenginliğine dikkat çekerek, şöyle konuştu:
“Bu topraklar barışın, huzurun, kardeşliğin, hoşgörünün topraklarıdır. Bu topraklar radikal unsurların gelip yerleşeceği unsurlar değildir. Bu topraklar El Kaideler’in, El Nusra cephesinin toprakları değildir. Bu topraklarda insanları alıp eğitmek, eline silah verip cebine para koyun, sınırın ötesine gönderip git kardeşini öldür dediği topraklar değildir. Biz bu topraklarda sevgi yeşersin istiyoruz. Bunun için yola çıktık, asla ve asla savaşa izin vermeyeceğiz. Bütün Türkiye duysun, Meclis’e gelecek tezkereye de, savaşa da hayır diyeceğiz. Savaşı isteyen kimse, adı kim olursa olsun, isterse Recep Tayyip Erdoğan olsun, savaş mı istiyorsun önce çocuklarını gönder El Kaide’nin saflarında savaşsın. Bizim çocuklarımızdan ne istiyorsun sen. Bizim çocuklarımız sevgi, barış, huzur istiyor. Sen eğer savaş istiyorsan çocuklarını gemiciklerinden çıkar gönder Suriye’ye, El Kaide saflarında savaşsınlar.”

“İLK SUÇU BEN İŞLİYORUM”
Gezi Parkı olaylarında gözaltına alınan gençlere sahip çıkarak, bu konuda hakim ve savcılara seslenen Kılıçdaroğlu, “Taksim’de Gezi eylemlerinde TOMA ile gitti gençlerin üzerine, gençler yılmadı. Sopa ile TOMA’larla, plastik mermilerle gittiler gençlerin üzerine, gençler yılmadılar. Çünkü gençler daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasi istiyorlardı. Biliyorsunuz Recep Tayyip Erdoğan istediği medya patronunu, istediği gazeteciyi, istediği bürokratı hapse attırır. O konuşur, avukatları, savcıları, hakimleri harekete geçerler, karar verirler. Buradan tüm savcılara sesleniyorum, gençliğin yakasından elinizi çekiniz. O eller bir gün gelir sizin yakanıza yapışır. Özgürlük istemek, demokrasiyi savunmak ne zamandan beri suç oldu. Eğer bu suç ise bu suçu önce CHP’nin genel başkanı olarak ben işliyorum. Daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasi, gücün yetiyorsa gel bakayım” dedi.

“ERDOĞAN’DAN FAZLA KAZANDIM”
Kılıçdaroğlu, siyasete girmeden önce Başbakan Erdoğan’dan fazla maaş aldığını ifade ederek, şöyle konuştu:
“Siyasete girinceye kadar Erdoğan’dan hep daha fazla aylık aldım, istiyorsa karşılaştırabilir. Ama benim çocuklarımın gemileri yok, üç tane pırıl pırıl evladım var, bu vatana feda olsun. Bugüne kadar haram yemedim, kimsenin hakkına el uzatmadım, yetim hakkı, kul hakkı yemedim. Yetim hakkı yiyenin de sonuna kadar yakasında olacağım.”
Konuşmaların ardından Samandağı Belediye Başkanı Mithat Nehir’in rozetini takan Kılıçdaroğlu belediye tarafından yapımı tamamlanan mezbaha ve yeni çarşıyı hizmete açarken, bazı yeni yatırımların da temelini attı.
(İHA)