BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Nükleer açıdan tehlike yok

Kayseri’de bir araçta bulunan metal parça ve sıvıyı inceleyen, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) uzmanı, “Radyolojik veya nükleer açıdan t...

Abone ol

Kayseri’de bir araçta bulunan metal parça ve sıvıyı inceleyen, Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) uzmanı, “Radyolojik veya nükleer açıdan tehlike arz eden hiçbir şey yok. Tabii kimyasal olup olmadığını Ankara’ya götürdükten sonra öğreneceğiz” dedi.
Kayseri - Malatya karayolunun 25. kilometresinde durdurulan Mersin plakalı hafif ticari bir araçta füze başlığı olduğu değerlendirilen cisim ve sıvı bulunmuştu. Ankara’dan havayoluyla akşam saatlerinde Kayseri’ye gelen TAEK ekibi, vakit kaybetmeden olay yerine ulaştı. Ekipler yaklaşık 1 saat süren çalışmalarını tamamladı.
Kayseri Emniyetinde görevli ekiplere bilgi veren TAEK Uzmanı Halil Demir, “Herhangi radyolojik veya nükleer bir madde yok. Radyolojik veya nükleer açıdan tehlike arz eden hiçbir şey yok. Tabii kimyasal olup olmadığını Ankara’ya götürdükten sonra öğreneceğiz. Nakledilmesinde bir sıkıntı yok, biz beraberimizde götüreceğiz” diye konuştu.
Araçtaki cisme dokunulmazken, Genel Kurmay Başkanlığından gelecek ekiplerin beklendiği öğrenildi.
(İHA)