BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan Gül'le ilgili ilginç iddia

CHP lideri Kılıçdaroğlu Başkanlık sistemi tartışmaları sürerken zirvedeki iki isim üzerine ilginç bir yorum yaptı.

Abone ol

İNTERNETHABER

ANKARA- Kurmaylarının yaptığı açıklamalar nedeniyle zor günler geçiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir gözü iktidarın üzerinde gezinmeye devam ediyor. Kılıçdaroğlu’na göre Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile hükümetin arası iyi değil. Hatta Gül bir şey söylemişse hükümet tersini yapar.


CHP lideri bu değerlendirmeyi gazeteci Hrant Dink suikastı nedeniyle yürütülen dava sürecini yorumlarken yaptı.

Kılıçdaroğlu aralarında İstanbul eski Emniyet Müdürü Celalattin Cerrah, Trabzon İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek’in de aralarında bulunduğu çok sayıda bürokrata ihmalden soruşturma açılmasını değerlendirdi. Gecikmeye dikkat çeken Kılıçdaroğlu “Hrant Dink davasıyla ilgili soruşturmayı ancak şimdi yeniden başlatabildiler” diye eleştirdi.

Bu sırada Kılıçdaroğlu’na soruşturmanın başlamasında Cumhurbaşkanı Gül’ün açıklamalarının etkili olup olmadığı soruldu. Kılıçdaroğlu çok net ve açık bir şekilde, “Gül ile iktidarın arasının iyi olduğunu sanmıyorum. Gül söylediyse aksine yapmayabilirler” yorumu yaptı.

Kılıçdaroğlu bu sözlerinin üzerine, “Bir bildiğiniz mi var” sorusuna gülümseyerek “Hayır” yanıtı vermekle yetindi.

Gül “Hrant Dink maalesef gerekli tedbirler alınmadığı için hayatını kaybetti" demiş ardından yürütülen soruşturmadaki eksikler üzerine yapılan tartışmalar nedeniyle DDK’yı görevlendirmişti.