BIST 10.083
DOLAR 32,36
EURO 34,79
ALTIN 2.437,15
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a komik cevap!

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Çin'e giderken uçakta gündeme dair çok önemli açıklamalarda bulundu

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çin Gezisine giderken uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı.  CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın Fransa'ya "teröristlerle neden görüştün" sorusunu eleştirdi.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasının satır başları;

SÜREÇ AKSADI DİYE BAKMAK YANLIŞ

"Olay kamuoyuna yansıdıktan sonra dikkatli izliyoruz. Dışarıdan ve içeriden bilgi alıyoruz. Değişik kanallardan sonuçta olayın aydınlığa kavuşturulmasını hep beraber bekliyoruz. Bu konuda asıl görev Fransız hükümetine düşmektedir.Olayın olduğu yer fransız istihbaratı ve polisinin sürekli gözetim altında tuttuğu bir yer olduğu biliniyor bu nedenle önümüzdeki süreçte olayın aydınlığa kavuşması gerektiğini düşünüyorum. Bir infaz oldu dolayısıyla süreç aksadı diye bakmak doğru değil süreç kendi içinde eğer hükümetin böyle bir kararlılığı varsa kendi içinde yürümeli"

TOPLUMSAL UZLAŞMA İLE ÇÖZECEĞİZ

Herhangi bir farklı ses yok. Bu olayın otuz yıldır silahla çözülemeyeceğini herkes biliyor kabul ediyor. O zaman biz hep sorunun çözümüne yönelik farklı stratejiler ve yol haritaları belirlememiz gerekiyor. Olay çok boyutlu bir olay eğer siz biz neden toplumsal uzlaşmadan söz ediyoruz gerekçesi bu toplumun yüzde birlik kesiminin bile önemli katkılarının Olacağına inanıyoruz. Çünkü biz bir toplumsal uzlaşmayla bu kadar kritik köklü bir sorunu çözelim dedik.

 İMRALI SÜRECİNDE BİLGİ VERİLMEYECEK

Bir gazetecinin, "Somut gelişme olmadan İmralı sürecinde bilgi verilmeyeceği" konusunu hatırlatması üzerine Kılıçdaroğlu,

"Bu onları takdiri. İlla bize gelin bilgi verin diye bir talebimiz yok. Söylemimiz şu: Eğer siz CHP'den bu sorunun çözümü için katkı bekliyorsanız, gelişmeleri sağlıklı işleyen bir demokraside ana muhalefet patisine de anlatırsınız. Dolayısıyla o gelişmelerden bizim de bilgimiz olsun. Ama bize bilgi vermeleri şart değil, parlamentoya da bilgi verebilirler. Parlamentoya bilgi vermiş olurlarsa bize de bilgi verilmiş olur. Siz sorunun çözümünde gerçektende bir toplumsal uzlaşma arıyor musunuz, aramıyor musunuz? Benim gördüğüm, bizim çıkışımıza karşılık hükümetin bir toplumsal uzlaşma aramadığı, öyle bir niyetinin olmadığı. Sorunun çözümüne yönelik hükümetin kafasında oluşmuş net bir stratejinin olduğuna inanmıyorum. Eğer öyle bir strateji olsaydı bu herhalde bir şekliyle daha net ortaya koyulurdu" diye konuştu.

ÇÖZÜMÜN YAKIN OLDUĞUNA İHTİMAL VERMİYORUM

Kılıçdaroğlu, "Süreçten umutlu musunuz?" şeklinde bir soruya, "Herhalde bir gün çözeceğiz. Ancak ben bunun yakında olduğuna ihtimal vermiyorum. Nedeni de hükümetin elinde bu konuda bir strateji olmaması. Hükümet sorunu çözeceğim diyor, eğer sorunu çözecekse biz bundan memnuniyet duyarız. Hükümete kredi açarken 4 şart öne sürdük. Bunları yaptığı takdirde elbette ki o görüşmelerden bizim anlayışımıza uygun bir çözüm yakalanmışsa ona destek vereceğiz ama boyutları belli olmayan, içeriği belli olmayan bir konuda bizim kalkıp da yüzde yüz size her konuda destek vereceğiz dememiz söz konusu olamaz. Siyasal iktidar, halkın duyarlılıklarını dikkate almalıdır" cevabını verdi.

FRANSA'YA KIZIYOR, KENDİSİ NİYE GÖRÜŞÜYOR?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, Fransa Cumhurbaşkanı Hollande'a tepki göstermesini eleştiren CHP lideri, "Aziz Nesin olsaydı çok güzel cevap verirdi, kalkıyorsunuz efendim niye onunla konuşuyorsunuz diyorsunuz, e sormaz mı o, sen kiminle konuşuyorsun diye? Ağzınızdan çıkanı, eyleminizin ne olduğunu düşünerek konuşacaksınız. Bir eylemde bulunmuşsunuz, görüşmeler sürdürüyorsunuz, öbür tarafa diyorsunuz ki, niye görüşüyorsun? Sen niye görüşüyorsun diye sorarsa ne yanıt vereceksiniz Recep Tayyip Erdoğan? Komedi yani" sözlerini sarf etti.

 KEMAL KILIÇDARORĞLU KİMDİR?

Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde doğan Kemal Kılıçdaroğlu, ilk ve ortaöğrenimini Erciş, Tunceli, Genç, Elazığ gibi Anadolu'nun çeşitli yerlerinde yaptı. Yükseköğrenimini yapmak için girdiği Ankara İktisadi ve Ticari İlimler Akademisi'nden (şimdiki adıyla Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi) 1971'de mezun oldu.

BİYOGRAFİSİ VE TÜM HABERLER İÇİN TIKLAYIN