BIST 9.726
DOLAR 32,52
EURO 34,79
ALTIN 2.421,47
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a cevap!

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 1 Kasım'da 1 oyun altın değerinde olduğunu söyleyerek mutlaka sandık başına gitmelerini istedi. Kılıçdaroğlu, Ankara'daki patlamayla ilgili olarak da güvenlik zaafiyeti iddialarını yineledi hükümetin sorumlu olduğunu ileri sürdü.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Her olayda istifa mekanizması çalıştırılmaz" sözlerine cevap verdi. Ankara'daki olayda 97 kişinin öldüğünü hatırlatan Kılıçdaroğlu, patlamayı gerçekleştiren kişilerin daha önceden arananlar listesinde olduğunu söyleyerek, hükümeti suçladı.

Kılıçdaroğlu, Gaziantep kanaat önderleriyle buluştu. 7 Haziran öncesi ve sonrasında 2 seçim bildirgesi hazırladıklarını söyleyen Davutoğlu, bildirgeleri hazırlarken vatandaşlarla bir araya gelip, sorunlarını ve çözüm önerilerini öğrendiklerini ve projelerini buna göre hazırladıklarını ifade etti.

Ankara'yı kana bulayan patlamayı gerçekleştirilen kişilerin daha önce aranan kişiler olduğunu ve bu eylemi gerçekleştirdiklerini ileri süren Kılıçdaroğlu, güvenlik zaafiyetiyle ilgili olarak İçişleri ve Adalet Bakanları'nın görevden alınmaları gerektiğini söyledi. Davutoğlu şöyle konuştu;

"Sorumlu arıyoruz, sorumlu gayet açık. Sorumlusu ülkeyi yönetenler. Benzer bir olay Norveç'te oldu, ilgili bakan istifa etti. Letonya'da bir AVM'de çatı çöktü insanlar öldü, bakan sorumluluğu üstlenip istifa etti. 

"ANLAMAKTA ZORLUK ÇEKİYORUM"

Bunu sormak istiyorum. Her olayda istifa olmazmış. Her olayda olmaz haklısın ama 97 kişi öldü daha ne istiyorsunuz? Çıkıp güvenlik zafiyeti yok diyorsunuz, öyleyse bu insanlar nasıl öldü. Anlamakta zorlanıyorum.

"DEVLETİN ÇİVİSİNİ ÇIKARDILAR"

Birlikte yaşamak varken ayrışmak niye? Devletin çivisini çıkardılar. Yeniden Türkiye'yi kaynaştırma ve bir araya getirmek zorundayız. O açıdan bana da görev düşüyor, sizlere de.

"1 KASIM'DA SANDIĞA GİDİN"

Bazı arkadaşlarımız sandığa gitmeyeceğini söylüyor ve '1 oyla bir şey olmaz, gitmesek de olur' diyor. Öyle düşünmeyin. 1 Kasım'da 1 oy altın değerindedir. Bunu unutmayın. Demokrasiyi ve Cumhuriyeti oyluyoruz. Bunu unutmayın. Bu kadar açık ve net. Cumhuriyeti, demokrasiyi seviyorsak sandığa gideceğiz. Türkiye'yi kaosa götürenlere 'sana 13 yıl yetki verdik, ülkeyi getirdiğin hale bak' diyeceğiz. "