BIST 9.080
DOLAR 32,37
EURO 34,95
ALTIN 2.325,60
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan Berberoğlu açıklaması

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Trakya gezisinde Enis Berberoğlu için verilen tahliye kararını değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, kararın kendisini görmeden tahliye kararıyla ilgili konuşmayı doğru bulmadığını söyledi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Enis Berberoğlu'nun cezaevi çıkışında karşılayacağını söyledi. Tahliye kararıyla ilgili de Kılıçdaroğlu, "Kararın kendisini görmediğim için bugünden, şu anda yorum yapmayı doğru bulmuyorum. Dolayısıyla kendisini de dinleyeceğim" diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Babaeski'deki Trakya'da Tarım Buluşması'nın ardından belediye önünde toplanan vatandaşlara seslendi. Burada da ülkenin geleceğinin tefecilere teslim edildiğini öne süren Kılıçdaroğlu, şöyle dedi:

"Son16 yılda içerdeki bir avuç tefeciye ödenen para ne kadardır? Faiz olarak, ödenen para, 699 milyar 532 milyon lira. Eski para ile 699 katrilyon mu ne kadar bilmiyorum artık. Faiz bu faizler, gelir elde eden içinizde bir kişi var mı? Ben de bilmiyorum. O kadar büyük parası varsa ne işi var burada. Memurun, emeklinin, işçinin, esnafın geliri düşüyor, Türk Lirası eriyor, doları tutamıyorlar bir türlü niçin, kararı hükümet değil kararı saray değil, kararı bir avuç tefeci veriyor. Türkiye o açıdan yakayı tefeciye kaptırmış vaziyette.

"EMİR ALAN TÜRKİYE'Yİ YÖNETEMEZ"

Sen bana bir şey söyleyemezsin. Erdoğan'ın doğru bir lafı var, 'borç alan emir alır diyor' Beyefendi 16 yıldır emir alıyor. 16 yıldır emir alıyor. Emir alan Türkiye'yi yönetemez, emir alan Türkiye'yi yönetemez, hele hele emir alan makamdan bir de uçak alanda Türkiye'yi yönetemez. Yok, öyle bir şey! Yok, böyle bir şey! Bu ülkenin hangi siyasi iktidarına bakarsak bakalım, bu ülkenin bir saygınlığı vardır. Bu ülkenin saygınlığını hepsini söylemek zorundayız.

KATAR'DAN HEDİYE EDİLEN UÇAK

Katar'dan hibe aldı 500 milyon dolarlık uçağa, uçağa uçan saray diyorlar. Bu uçağa hangi yüzle binecek ve hangi geleceğine binecek, 10 tane uçağı var. 10 uçağı var ya yetmiyor mu arkadaş yaa 10 tane, şimdi bakın yarın Katar Emir'i kalkıp, Erdoğan'a bir şey söylese, yarın Türkiye'ye bir şey söylese veya Türkiye'nin aleyhine çalışsa, nitekim çalışıyorlar. Aleyhine çalışsa, Erdoğan buna kalkıp bir laf edebilir mi? Etse bile diyecek ki otur oturduğun yerde kardeşim, otur oturduğun yerde, bak sana uçak verdim' diyecek, başka bir şey demez. Uçağı bile sana ben verdim, istiyorsan yarın başka bir şey vereyim' diyecek.

"O UÇAĞI DERHAL KATAR'A GERİ GÖNDERECEKSİN"

Sevgili Erdoğan, onurun varsa, haysiyetin varsa, Türkiye'nin, onurunu ve haysiyetini korumak istiyorsan, o uçağı yarın sabah derhal Katar'a geri göndereceksin. Yeri gelirse aç gezeriz, gururlu gezeriz, başımız dik gezeriz."