BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan Balyoz gibi soru!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısındaki konuşmasında Balyoz davasında ismi geçen Kudret Bülbül'ü gündeme getirdi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu partisinin grup toplantısındaki konuşmasında Balyoz davasında ismi geçen Kudret Bülbül'ü gündeme getirdi: Bu adamın sırrı ne?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bugün yine yeni bir iddia ile partililerin karşısına çıktı. İddialarının hedefinde ise Balyoz Darbe Planı belgelerinde adı geçen bir kamu görevlisi hakkında ilginç imalarda bulundu.

"Balyoz'u artık hepimiz biliyoruz. Balyoz soruşturmasındaki belgelerin birinde Kudret Bülbül diye bir isim var. Ve bu kişi şu anda Kamu Güvenliği Müsteşarlığı'nda görev yapıyor. Darbe belgelerinde bu ismin adı geçiyor. Başbakan'a soruyorum kim bu kişi. Neden Başbakan'ın koruması altında" dedi.

İşte Kılıçdaroğlu'nun söylediği o ismin profili...

BÜLBÜL KİMDİR?

Balyoz Planı ile ilgili soruşturmada, İstihbarat Başkanı Kurmay Albay İzzet Ocak'ın imzasına açılan Ek-M (Personel) belgesinde "1'inci Ordu Komutanlığı Güvenlik Harekât Planına Ek-M Lahika-2 İstanbul ve Çevresi Şehirlerde İltisaklı 1'inci Öncelikli Sivil Kişiler" başlıklı bir liste ele geçirildi. Liste, askeri literatürde "iltisaklı" yani bağlantılı, yandaş sivillerin isimlerinden oluşuyordu. Darbe yandaşı kişilerin detaylı açık kimlikleri de listede yer alıyordu. İşte Kudret Bülbül'ün ismi de bu listedeki 224'üncü sırada bulunuyordu. Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarı'nın iki yardımcılık koltuğundan birine Balyoz Darbe Planı'ndan çıkan listelerde "iltisaklı" olarak adı geçen Doç. Dr.Kudret Bülbül atanmıştı. İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın Kırıkkale Üniversitesi rektörlüğü döneminde araştırma görevlisi olan Kudret Bülbül, "Doğu Siyasal Düşüncesi" ve "Siyaset Bilimi" alanlarında uzman.