BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu'ndan 1 Mayıs yaralılarına ziyaret

Kılıçdaroğlu, İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde çıkan olaylarda yaralananları ziyaret etti.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde çıkan olaylarda yaralanan Dilan Alp ve Meral Dönmez'i ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu, Alp ve Dönmez'in tedavi gördüğü Bahçelievler'deki özel hastaneye gelerek, ailelerine "geçmiş olsun" dileklerini iletti.

Hastane çıkışında gazetecilere açıklama yapan Kılıçdaroğlu, Alp ve Dönmez'i göremediğini ancak aileleriyle görüştüğünü, hastalara ilişkin bilgi aldığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, Alp ve Dönmez'in sağlık durumlarının iyiye gittiğini ve yarın yoğun bakımdan çıkabilme ihtimalleri bulunduğunu bildirerek, acil şifalar diledi.

Kemal Kılıçdaroğlu, "Onlar, hak etmedikleri bir şiddeti gördüler. Recep Tayyip Erdoğan'a örnek olsun bu, görsün" dedi.

İnsanların bayramlarını kutlamak istediklerini, bunun anayasal bir hak olduğunu anlatan Kılıçdaroğlu, anayasa ve yasaların bir tarafa bırakılıp, insanlara biber gazı sıkılarak zulmedildiğini savundu.

Kılıçdaroğlu, "CHP'yi suçluyorsunuz. CHP'nin gazı varmış. Yani bunlarda akıl yok galiba. Valiye talimat veriyor, şiddet uyguluyor. 17 yaşındaki bir kız çocuğunun üzerine yüzlerce polis salmak demokrasi mi?" diye konuştu.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin "1 Mayıs'ta uygulanan şiddet" konusunda kararı olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "Sayın Başbakan bunu okusun, sonra aynaya baksın yüzü kızarıyor mu?" ifadelerini kullandı.