BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu'na saldıranın akrabası şaşırttı

Kılıçdaroğlu’nu yumruklayan Orhan Övet’in teyzesinin oğlu polis muhbiri A. G.’ye 1 ay önce saldırı yapacağını söylediği iddia edildi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu mecliste yumruklayan saldırganın teyzesinin oğlu polis muhbiri mi?  Orhan Övet'in akrabasına bir ay önce saldıracağını söylediği iddia edildi.

Hürriyet'ten Okan Konuralp imzalı habere göre, Övet'in teyzesinin oğlu A.G.'nin polise verdiği ifadesinde kendisini polis muhbiri olarak tanıttı.

Polis tutanağında A. G.’nin “Bu şahsın vatan haini olduğunu, Türkiye’yi dünyaya kötü reklam yaptığını, AKP’ye haksızlık yaptığını söylediğini beyan etmiştir” sözleri yer aldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na TBMM kulisinde geçen hafta yumruklu saldırıda bulunan Orhan Övet’in ‘polis muhbiri’ olduğunu söyleyen teyzesinin oğlu A. G.’ye, bir ay önce saldırıyı gerçekleştireceğine ilişkin bilgi verdiği öğrenildi.  

1 AY ÖNCE DÖVECEĞİNİ SÖYLEDİĞİ İDDİASI

Övet’in, Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırısına ilişkin hazırlanan yaklaşık 120 sayfalık dosyada yer alan polis tutanağında, kendisini Övet’in teyzesinin oğlu olarak tanıtan A. G.’nin ifadesi “Şahıs biz görevlilere 1. derece akraba oldukları için herhangi bir ifade vermeyeceğini ve herhangi bir resmi evrakı imzalamayacağını, ancak şifahi olarak Elmadağ Polis Merkezi’ne zaman zaman çeşitli konularda yardımcı olduğunu, kendisinin deşifre olmak istemediğini, Orhan Övet’in 1 ay kadar önce kendisine Kemal Kılıçdaroğlu’nu döveceğini söylediği...” sözleriyle yer aldı.

Övet’in saldırısı hakkında A.G.’nin değerlendirmesi ise tutanağa “... Bu şahsın vatan haini olduğunu, Türkiye’yi dünyaya kötü reklam yaptığını, AKP’ye haksızlık yaptığını söylediğini beyan etmiştir” şeklinde yansıdı.