BIST 10.264
DOLAR 32,32
EURO 34,76
ALTIN 2.387,79
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu yine baltayı taşa vurdu

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, daha önce özür dilemek zorunda kaldığı sahte mail tuzağına yine düştü.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, daha önce özür dilemek zorunda kaldığı sahte mail tuzağına yine düştü. Devlet Bakanı Hayati Yazıcı adına ÖSYM Başkanı'na 'torpil mail'i atan Ümit Yıldız'ın da dolandırıcı olduğu ortaya çıktı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kayseri'de olduğu gibi ÖSYM'ye atılan mail işinde de dolandırıcıların yaş tahtasına bastı.

Yenişafak gazetesinde yer alan habere göre, Kayseri ile ilgili iddiaları yüzünden CHP'nin resmi internet sitesinden tekzip yayınlamak zorunda da kalan Kılıçdaroğlu, ÖSYM ile ilgili bir hafta boyunca sürdürdüğü iddialarının kaynağı da sahtecilik ve dolandırıcılıktan suçları bulunan Ümit Y.'nin sözlerine güvenince açıkta kaldı.

ARAŞTIRMAK LAZIMMIŞ

Kılıçdaroğlu, elektronik posta iddialarının sahte çıkması üzerine topu taca atmaya çalıştı ancak başarılı olamadı. Sahte elektronik posta işini Ergenekon davasına bağlayan Kılıçdaroğlu, önceki akşam bir televizyon kanalında "Sahte maillerden kaç kişi hapiste biliyor musunuz? Sayın Bakan adına böyle bir şey yapılıyorsa başka biri adına da yapılabilir. Bu, önemli bir gerçeği ortaya çıkardı. Demek ki bir maili esas alıp, yüzde 100 kanıt diye ortaya çıkıp insanları hapislere atmamak lazım, araştırmak lazım" demek zorunda kaldı.

SAHTE MAİLCİ İSTANBUL'DA ÇIKTI

Kılıçdaroğlu'nun iddialarına kaynaklık yapan kişi İstanbul Samandıra'da yaşayan ve hayvancılıkla uğraşan Ümit Y. çıktı. Yıldız'ın aldığı sahte posta adresi ile ÖSYM Başkanı Demir'e yazdığı mektupları Kılıçdaroğlu'na da gönderdiği sanılıyor. Devlet Bakanı Hayati Yazıcı adına aldığı mail hesabı ile Demir'e mail atan Yıldız, tartışmaların üzerinden bir hafta geçmeden yakalandı. Yıldız'ın evrakta sahtecilik ve dolandırıcılıktan sabıkası olduğu belirtiliyor. Sahtecilikten sabıkası olan bir kişiye inanan Kılıçdaroğlu ise kendini savunmakta zorlandı. Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bazı bakanlar ve Ak Parti için gündeme getirdiği iddialarının hep havada kalması güvenilirliği ile ilgili tartışma yarattı. Ana muhalefet partisinin genel başkanının kaynağını araştırmadan ortaya attığı iddialar seçmenler üzerindeki algısının değişmesine de neden oldu.

KAYSERİ UNUTULMADI

Kılıçdaroğlu, CHP Grup Başkanvekili ve partinin genel başkanı olduktan sonra da zaman zaman gündeme çeşitli iddialar getirdi. Ciddi olarak hazırlandıklarını, araştırma grubu kurduklarını ve uzmanlarla çalıştıklarını belirterek gündeme getirdiği iddialar Kılıçdaroğlu'nun paçasına yapıştı. Kılıçdaroğlu, Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde yolsuzluk yapıldığı yönündeki iddiaları TBMM çatısı altında gündeme getirmişti. Kılıçdaroğlu iddiaları yalan çıkınca partisinin resmi internet sitesinde tekzip yayınlamak durumunda kaldı. Kılıçdaroğlu, Erzurum 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nin bir arama kararını TBMM çatısı altında "kişiye özel arama kararı" şeklinde tanıtarak iddialarda bulunmuştu. Mahkemenin arama kararında "isim ve adres bölümleri"nin boş olduğunu ileri süren Kılıçdaroğlu, Erzurum Başsavcısı Sinan Kuş'un yalanması ile zor duruma düşmüştü.

MİLLETVEKİLİ ADAYINDA BİLE İKİRCİKLİ

Kılıçdaroğlu, milletvekili adaylarının belirlenmesi ve YSK'ya gönderilmesi sırasında yaptığı taban tabana zıt açıklamalarla da dikkat çekmişti. 11 Nisan'da YSK'ya verilen milletvekili listesinde İlhan Cihaner'in adının yer almamasının gerekçesi olarak "Parti Meclisi'nin taktiri" açıklamasını yapan Kılıçdaroğlu, "Cihaner PM'ye sunulan listede yer aldı mı?" sorusuna ise "Hayır ismi PM'ye sunulmadı" yanıtını vermişti. Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci, referandumdan önce "Müslüman kadınların rahibe gibi giyinmesine evet" yazılı afişi hazırlattı ve reklam panolarına astırdı. Kılıçdaroğlu, skandalın ortaya çıkması üzerine "CHP asmadı" diyerek hükümeti suçladı ama asanın CHP'li belediye olduğu ortaya çıkınca da özür dilemek durumunda kaldı. CHP'li Tepebaşı Belediye Başkanı tarafından açılanan sergide cami "ucube" olarak gösteriliyordu. Kılıçdaroğlu, önce "CHP'li belediye ile ilgisi yok" derken, davetiyelerin CHP'li belediyeden gönderildiğinin ortaya çıkması üzerine Eskişehir'de düzenlenen "utanç sergisine" sahip çıkmıştı. Kılıçdaroğlu, "CHP'li belediye bunu yaptı diye sunmak, bence insafsızlık olur" diyerek partisini savunmuştu.