BIST 9.895
DOLAR 32,47
EURO 34,71
ALTIN 2.433,07
HABER /  SEÇİM

Kılıçdaroğlu taraflı cumhurbaşkanı istemiş

Milletin tarafını tutacağını söyleyen Başbakan Erdoğan'a tepki gösteren Kılıçdaroğlu, yakın geçmişte ne demişti?

Abone ol

Cumhurbaşkanı Gül'ü taraf olmadığı için eleştiren Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı özgürlükten ve demokrasiden yana tavır koyması gerekir" demişti.

Her ikisi de taraflı cumhurbaşkanını bekliyor. Erdoğan, "milletin", Kılıçdaroğlu'da "özgürlük ve demokrasinin" tarafının tutulmasını istiyor.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu geçmişte Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü tarafsız kaldığı bazı konularla ilgili hedef haline getirmişti.. 

Başbakan Erdoğan'ın Köşk seçimlerinde aday olmasıyla birlikte Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı'nın tarafsız olması gerektiğinin altını çizdi.

Kılıçdaroğlu'na göre Başbakan'ın tarafsız olması mümkün değil.. Bu nedenle de cumhurbaşkanı seçilmemesi gerekiyor...

"Cumhurbaşkanlığı makamında siyaset olmaz.. Siyaset siyasi parti işidir" diyen Kılıçdaroğlu, geçmişte birçok konuda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü taraf olmaya zorlamıştı.. Gül'ü taraf olmadığı için de sert sözlerle eleştirmişti:

"Sayın cumhurbaşkanının özgürlükten ve demokrasiden yana tavır koyması gerekmektedir. Tarafsızlığı başka bir anlama gelir.. Sayın cumhurbaşkanı eğer hiçbir şey yapmayacaksınız o koltukta niye oturuyorsunuz.. Ne yapabilirim ki dediğiniz andan itibaren anayasal görevimi yerine getiremiyorum demektir.."