BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu sözlerinin arkasında!

28 Şubat soruşturması ardından gelen gözaltı dalgası siyaset sahnesini karıştırdı. Anamuhalefet ve iktidar arasındaki polemiğin yeni anahtarları, 'intikam' ve 'adalet'

Abone ol

Siyaset sahnesinde 28 Şubat soruşturmaları ve gözaltılardan çok, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklamalar ve iktidar tarafından gelen karşı açıklamalar dikkat çekti.

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun dün gerçekleşen Parti Meclisi toplantısı öncesinde söylediği "Adaleti intikam duygusayla arayamazsınız" sözü AK Parti kanadından tepki çekmişti. Başbakan Tayyip Erdoğan, "İntikam hissi değil demokratik parlamenter sistemin gerekliliği" derken, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da, Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklamalarla soruşturmayı küçümsediğini iddia etmişti.

Bu açıklamalara CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun cevabı ise fazla geçikmedi. Kemal Kılıçdaroğlu Habertürk'e konuştu ve sözlerinin arkasında durduğunu belirtti. Açıklamalarının sağlıklı bir şekilde okunamadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, hükümetin açıklamalarına önyargılı olarak yaklaştığını da belirtti.

CHP lideri, özel yetkili mahkemeler konusunun altını çizerek, bu mahkemelerde süren uzun davalar ve uzun tutukluluk sürelerine dikkat çekti. Kılıçdaroğlu, "Geçmişte Kenan Evren'in mahkemeleri neyse şimdi de Tayyip Erdoğan'ın mahkemeleri o" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son olarak 28 Şubat ile ilgili bir yargılamanın sağlıklı bir şekilde yürüyeceğine inanmadığını da belirtti ve "Sağlıklı yargılama olacağını düşünmüyorum" dedi.