BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu seçmenle sözleşme yapacak

CHP seçmenlerle, vaatleri garanti altına alan ve Kılıçdaroğlu'nun imzasını taşıyan sözleşmeler imzalayacak.

Abone ol

Vaatleri tartışma konusu olan CHP seçmeni ikna etmek için Kılıçdaroğlu'nun da imzası olan "sözleşme" imzalamaya karar verdi.

CHP'nin seçim kampanyasının ana hatları belli olmaya başladı. Seçimlere "CHP varsa halk için var", "Rahat bir nefes almak için hazırız" sloganlarıyla girmeye hazırlanan CHP, teşkilatlarından çalınmadık kapı kalmaması istedi.

CHP tartışma konusu vaatleri için de seçmenle sözleşme imzalamaya karar verdi. Buna göre her yurttaşa CHP'nin vaatlerini içeren bir sözleşme verilecek."Öğrenci sözleşmesi", "Emeklilik sözleşmesi", "İşçi sözleşmesi", "Çiftçi sözleşmesi", "Ev Kadını sözleşmesi" gibi başlıklardan oluşan sözleşmelerle CHP'nin vaatlerine ilişkin yurttaşa garanti verilecek. Sözleşmelerde Kemal Kılıçdaroğlu'nun imzası olacak. Sözleşmelerde, "YÖK ve harçlar kalkacak", "Yurt sorunu 3 yıl içinde çözülecek", "emekliler milli gelir artışından pay alacak", "ÖTV kalkacak", "Aile sigortası ile her ailenin en az 600 TL geliri olacak" gibi vaatler yer alacak.

10 BİNE YAKIN REKLAM YAPILACAK

CHP seçim sürecinde TV'lerde toplam 8 bin 900 kez reklam yayımlayacak. Bu reklamlarla 42 milyon kişiye ulaşılması hedefleniyor. Ayrıca 32 radyodan yapılacak reklamlar ile de 25 milyon kişiye ulaşılacak. 21 ulusal gazeteye reklam verilerek 8.5 milyon yurttaşa ulaşılacak. Seçim sürecinde 59 yerel TV, 64 yerel radyo ile 8 bin 200 yerel yayın organıyla irtibat halinde olunacak. Facebook ve Twitter sosyal paylaşım sitelerinde Kılıçdaroğlu ve parti genel merkezinin yanı sıra her il ve ilçe teşkilatı da sayfa açacak. Sayfalardan emekliler, gençler için ayrı ayrı bilgilendirmeler yapılacak.