BIST 10.054
DOLAR 32,38
EURO 34,70
ALTIN 2.401,02
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu safları netleştirdi!

Sivas'ta 2. Ulusal Kurtuluş Savaşını başlatan Kılıçdaroğlu'nun önemli mesajları var.

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER


SİVAS-
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ikinci ulusal kurtuluş mücadelesini Sivas’tan başlattı. “Birinci ulusal kurtuluş savaşını meydanlarda verdik” diyen Kılıçdaroğlu, “Şimdi 2. Ulusal kurtuluş savaşını sandıklarda vereceğiz. Bölünmeyeceğiz, ayrılmayacağız. Yurt sevenler bir tarafta yurdu soyanlar diğer tarafta olacak. Yurt sevenleri çağırıyorum CHP’nin bayrağı altına gelsinler” dedi.

Kılıçadroğlu referanduma Hayır kampanyası için geldiği Sivas’ta “Anadolu’nun ne zaman başı sıkışsa bir Kemal doğar” pankartı ile başlarında fesler bulunan temsili Meclis-i Mebusan üyelerince karşılandı. Sivas merkezinde yapılan mitingde alanda Kurultay’da tartışma konusu olan “Önder’imiz Kemal Hedefimiz iktidar” pankartı dikkat çekti.

Kılıçadroğlu’nun konuşmasından satır başları şöyle:

HELVAYI YAPTI, YEDİ, VATANDAŞA AYVA DÜŞTÜ: Yalanın talanın sonu göründü artık. 8 yıldır ülkeyi soydular. Fakir fukaranın sayısını arttırdılar. Ama bir kişi yerini sağlamlaştırdı. O havuzlu villada oturuyor. 30 Ekim 2002 Sivas’a geliyor. Ne diyor? Un var, yağ var, şeker var. Helvacı var, mutfağa sokmuyorlar” diyor. Sivaslılar bunu duydu. O zaman mutfağa girmesini sağladılar. Sonra ne oldu. Helvayı yaptı, helvayı yedi, vatandaşa da ayva düştü.

SANDIKLARDA ULUSAL KURTULUŞ SAVAŞI: Bunlar aşınıza ekmeğinize göz koyanlardır. Bunlar sizin yanınıza gelir din iman, Allah, peygamber derler. Bunları iyi tanıyın diye Sivas’tayım ben. Sivas’ın ulusal kurtuluş savaşında önemini biliyorsunuz. Sivas’tan yeni bir ulusal kurtuluş hareketini başlatmak zorundayız. Şimdi 2. Ulusal kurtuluş savaşını sandıklarda vereceğiz. Bölünmeyeceğiz, ayrılmayacağız. Yurt sevenler bir tarafta yurdu soyanlar diğer tarafta olacak. Yurt sevenleri çağırıyorum CHP’nin bayrağı altına gelsinler

BÜYÜK DÜŞÜNÜN BÜYÜK YOLUN: ”Durmak yok yola devam” diyorlar. Türkçesi “Durmak yok yolmaya devam”. “Büyük düşünün” diyorlar. “Büyük yolun” demek bu da. Boğazımdan aşağı haram lokma girmedi, Vurgunculara izin vermem diyorsa dokunulmazlıkları kaldırır. Madem yetim hakkı yemedin niye korkuyorsun. 7 göbeğimi araştırıyor. 77 göbeğimi araştırmasanız namertsiniz. Ben memurum, ben işsizim, ben memurum, ben bu ülkenin Kemal’iyim Recep bey bunu unutma. Efendi adamız. Büyüğümüze saygı gösteririz. Odaya girince ayağa kalkarız. Ellerinden öperiz. Biz böyle bir terbiye aldık. Yalan söylemeyiz. Pırsızlık yapmayız. Yetim hakkı yemeyiz. Alnımız da ak çok şükür.

YİYE YİYE DOYAMADIN MI? Başbakan Giresun, “Orduya gitmiş halkın sorununu fındık çözer mi?” diye soruyor. Aklı fındık, künefede onun. Neden? Yemeye alışmış naspın. Yiye yiye doymadın mı? Bırak biraz da millet yesin. Gelecek Anayasa değişikliği esnaf, emekli, memurun derdine çare mi? Yolsuzlukları önlüyor mu? Peki bu Anayasa neden çıkıyor. Recep Beyi kurtarmak için. Kul hakkı yiyenlerin yargılanmamasını istiyor musunuz. Buz kul hakkı yiyenleri yargılayacağız. Ondan hesap soran yok mu? Ondan hesap soracak olan burada. Yetki verin. Yetki verin halk için çalışacağız. Fakir fukara için çalışacağız.

DOKUNULMAZLIK İÇİN YÜREĞİN VAR MI? Sayın Başbakan 2002 yılından itibaren 5-6 yerde dokunulmazlıkları kaldırmaya karar verdi. Parti programında var diyor. Başbakan yazmakla olmuyor yapmak lazım. Senin yapmaya yüreğin var mı? Bir adam yiğit ama sözünü tutan adam sözünün arkasında durur. Recep bey sözünü tuttu mu? O zaman Recep Bey’e diyeceğiz ki efelik taslama. Bir yerden bir yere giderken yüzün önüne bakar. Yiğit adam sözün arkasında durur. Ben size söz veriyorum. CHP iktidarında önce dokunulmazlıkları kaldıracağız.

BİNDİRİLMİŞ KITALARLA MİTİNG: Miting yapıp vali kaymakamları seferber ediyorlar. Bindirilmiş kıtalarla meydanları dolduruyorlar. CHP mitingine katılanları da tehdit ediyorlar. Bunlar şantajcı hükümet. Ama ne yaparlarsa yapsın halk uyandı. Halkın devrimini yapacağız. Ayrılmayalım, bölünmeyelim dedim. Bir tarafta yurt sevenler bir tarafta soyanlar var. Yurtseverleri bir araya getirirsek düzgün temiz bir sayfayı açmış olacağız.