BIST 10.046
DOLAR 32,41
EURO 34,58
ALTIN 2.387,01
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu 'Recep Bey'le dalga geçti!

Hükümete yakın bir reklam ajansı tarafından satın alınan Recep Bey sözüyle ilgili Kılıçdaroğlu Twitter'den yorum yaptı

Abone ol

CHP liderinin sık kullandığı "Atma Recep Din Kardeşiyiz" ve "Recep Bey" sözlerinin kullanım hakkını alan hükümete yakın bir reklam firmasına yanıt tweeterden geldi...

İşte CHP Genel Başkanı Keml Kılıçdaroğlu'nun tweeterdan yanıtı...

"Atma Recep din kardeşiyiz" patentini alan şirketi tebrik ediyorum...

Çok yaratıcı, anlamlı ve gerçekçi bulduğum bu markanın ne zaman kullanılacağını piyasadaki nasıl bir mal veya hizmete isim olarak konulacağını merakla bekliyorum. İlgi çekici olacağından eminim..."

"ÖYLESİNE ALDIK DİYELİM"

CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun hükümete karşı ağzından düşürmediği sözcükleri kendi 'tekeline' alan YRD firmasının Yönetim Kurulu Başkanı Safiye Oral Cenkci, kendilerini 'hükümete yakın bir reklam ajansı' olarak tanımladı. Ancak Cenkci, "Atma Recep Din Kardeşiyiz" ve "Recep Bey" sözlerinin patentini neden aldığına ilişkin bir açıklama yapmak istemediğini söyledi. Cenkci, "Bu sözleri herhangi bir ticari üründe kullanacak mısınız?" sorumuza karşılık, "Bu konuda konuşmak istemiyorum. Öylesine aldık diyelim" dedi. CHP lideri, pek çok konuşmasında "Atma Recep Din Kardeşiyiz" diyerek hükümet politikalarını eleştirmiş, CHP'nin 12 Eylül referandumu çalışmalarında kullandığı şarkıya da 'Siyasette Recep Bey' adı verilmişti. Başbakan Erdoğan da Ekim 2010'da 'Recep Tayyip Erdoğan' ismini ve isminin baş harflerinden oluşan 'RTE' markasını kendi adına tescillemişti.