BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Kılıçdaroğlu, partililere seslendi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "CHP demokrasinin teminatıdır. Her geçen gün CHP’nin önemi daha iyi anlaşılıyor" dedi. <br/>CHP Gene...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "CHP demokrasinin teminatıdır. Her geçen gün CHP’nin önemi daha iyi anlaşılıyor" dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Burdur programı kapsamında CHP İl Başkanlığı’nı ziyaret etti.
CHP seçim otobüsünden partililere seslenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “CHP demokrasinin teminatıdır. Her geçen gün CHP’nin önemi daha iyi anlaşılıyor. Doğruların peşinde giden, düzgün siyaset yapan, kimliği, inancı ne olursa olsun, insanlar arasında ayrım yapmayan tek parti var o da CHP’dir. CHP’li olmak kolay değil. CHP’li olmak için bayrağını, ülkeni, vatanını, özgürlüğü ve demokrasiyi, her şeyden önemlisi insanınızı seveceksiniz. CHP’li olmak kolay değildir çünkü CHP’liler, Kuvayı Milliyecidir. Çünkü CHP’liler Lozan’ı bu ülkeye armağan eden bir partinin mensuplarıdır” dedi.
Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Anayasa konusunda Türkiye’nin özgürlükçü anayasasını kurmak için çabalıyoruz. Anayasadan Türk kelimesini kimsenin çıkarmaya gücü yetmez. İkincisi, CHP Meclis’te olduğu sürece kimse anayasanın Türk milleti lafını silemez, süpüremez, cesaret dahi edemez. Üçüncüsü Mustafa Kemal Atatürk’ün kurucu liderliği anayasanın ilk maddelerinde yer alacaktır. Onun kurucu ve önder rolü anayasanın maddesinde mutlaka yer alacaktır. Biz ülkemizi seviyoruz. Hiçbir güç devletin tabelalarının TC imzasını çıkaramaz. Çıkaranlara hesabını sormak, benim kadar Adalet ve Kalkınma Partisi’ne oy vermiş vatandaşların da hakkıdır.”
Kılıçdaroğlu, çözüm sürecine de değinerek, “Barışa karşı değiliz. Barışı kim istemez Allah aşkına? Bizler çocuklarımızın adını Devrim koyduk; Barış koyduk; Umut koyduk ama biz kapalı kapılar ardından neler görüşülür, nelerin pazarlığı yapılır, onları öğrenmek istiyoruz. Kaygıyı dile getirmek ana muhalefet partisinin görevidir. Şimdi batının egemen güçlerinin Orta Doğu’daki taşeronluğunu yapıyor. Reyhanlı’da 51 kişi 52’ye çıktı. Uludere’de korucuların çocukları 34 kişi hayatını kaybetti. Tamamının sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan’dır. Tazminat davası açacakmış, benim gözümü korkutacakmış. 1 milyon değil, 1 milyarlık dava açsan gözümü korkutamazsın” diye konuştu.
Suriye ve Türkiye ilişkileri konusunda ise Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:
“Suriye’de ne işimiz var? İngiliz Başbakanı görüşmedeydi. Bir İngiliz öldü. İşlerini bıraktı. Bizde 52 kişi öldü. Sesini özlemiş Obama’ya gitti. Dersini aldı geldi. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı bu duruma düştü. Cumhuriyetin partisi, Cumhuriyeti kuran parti; bu partinin altında bütün vatanseverleri bekliyorum. Gelin yeniden kucaklaşalım, bir araya gelelim, uygar Türkiye’yi kuralım.”
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, konuşmasının ardından partililere seslenerek, seçimlerde destek istedi. Hükümeti eleştiren Kılıçdaroğlu, seçimde kim kazanırsa, onun elini kaldıracaklarını ve arkasında olduklarını söyleyeceklerini ifade etti.
Öte yandan, CHP İl Başkanı Süleyman Erman, Kılıçdaroğlu’na Alaca Dokuma gibi yöresel ürünlerin oluşturduğu çeşitli hediyeler takdim etti. Kılıçdaroğlu daha sonra, karayolu ile Ankara’ya hareket etti.
(İHA)