BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  DÜNYA

MHP’li Vural’dan Erdoğan’a ilginç benzetme

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Başbakan her kalıba giren karton kahraman olduğunu göstermiştir. ’Değiş tonton’ diye bir çizgi film var...

Abone ol

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Başbakan her kalıba giren karton kahraman olduğunu göstermiştir. ’Değiş tonton’ diye bir çizgi film vardı. ’Değiş tonton’ çizgi film kahramanı gibi her olaya göre değişiyor her duruma göre değişiyor her şekle giriyor her duruma uyuyor. Birisi ’değiş’ diyor, tonton da değişiyor" dedi.
Vural, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarının birbirini tutmadığını söyleyen Vural, “Başbakan siyasi pinokyoya dönmüştür. Bir dediğini diğerini tutmuyor. Oradaki kan dökülmüş beyefendi süreci sabote etmeye yönelik eylem diyor gözünü kan bürümüş kanı çözüm sürecine sos yapıyor. Benim insanımım canı gidiyor beyefendi çözüm sürecinin pazarlama peşinde” dedi.
Başbakan Erdoğan’ın Reyhanlı ziyaretine değinen Vural, “Gelmedim çünkü istismar edilirdi diyor. Tamam ABD’ye gittin peki kızının diploma törenine katılmadan dönseydin ne olurdu? Yani 51 canın acısın paylaşmak senin kızın diploma törenine katılmaktan daha az mı önemliydi? Bu nasıl vicdan? Sen nasıl toplumun vicdanını temsil ediyorsun Başbakan’ın her kalıba giren karton kahraman olduğunu göstermiştir” dedi.
Başbakan Erdoğan’ın 1978’li yıllarda yayınlanan Tonton çizgi film karakterine benzeten Vural, “Değiş tonton diye bir çizgi filmi vardı. Değiş tonton deyince Tonton Ailesi de her olaya göre değişiyordu Başbakan Tonton Ailesi’nin Türkiye versiyonu. Sürekli fikir değiştirirler gömlek değiştirirler. Amerika’ya gitmeden önce Cenevre Konferansını ‘ipe un sermek’ olarak değerlendiriyordu. Obama değiş tonton dedi, değişti. Libya’da da öyle oldu. Birisi değiş diyor bu toton da değişiyor. Tablo bu. ABD ziyaretinden önce çok şey değişecek dedi ama hiçbir şey değişmedi, kendi değişti” diye konuştu.
Başbakan Erdoğan’ın Reyhanlı’ya ziyaretine değinen Vural, ziyaretin miting havasında düzenlenmesini eleştirdi. Vural, “Dışarıdan bindirilmiş kıtalarla miting düzenliyor. Biz gittik onlarla berabere vatandaşın acısı paylaştık. Başbakan o mitingle onların acısını paylaşmak değil Suriye’deki bataklık politikasını meşrulaştırmaya çalıştı. Sayın Başbakan bombayı Reyhanlı patlatmış gibi onları suçluyor, onlara horozlanıyor” dedi.
Vural, hükümetin Suriye politikasını gözden geçirmesini, vatandaşların can ve malın korumasını istedi.
Hafta sonu BDP tarafından Ankara’da yapılan "Barış ve Demokrasi" konferansına tepki gösteren Vural, “Silahı sıkan barışın terör örgütü de demokrasi temsilcisi olmuş. Barışı ve demokrasiyi kirletiyor bu zihniyet. Konferans Öcalan’ın talimatı ve AKP’nin onayıyla yapılmıştır” dedi.
CHP Genel Başkanı Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu’nu kongreye katıldığı için eleştiren Vural, “Ne hazindir ki sürekli yalpalayan CHP bu milletin direncini görünce mecburiyetten bir tavır geliştirmek için oraya gidiyor. Demokrasi ve barış kongresine katılıyor. Genel Başkan Yardımcısı katılıyor. CHP gidiyor Öcalan’ın Barış ve Demokrasi Kongresine katılıyor. Türkiye’de gerçekten barışı yok edenler, demokrasiyi yok edenler bugün Barış ve Demokrasi aldı altında konferans düzenliyorlar. Barış ve demokrasi adına utanç verici tablo” dedi.
Kongrede bazı konuşmacıların bütün soykırımların tanınması yünündeki açıklamalarına tepki gösteren Vural, “Sen kimsin de milletime soykırımcı yaftası yakıştırıyorsunuz. Hükümetin gıkı çıkmıyor. Aslıda bu zihniyetin kendisi soykırımcıdır. Bu, milleti kırıma, bu coğrafyayı kırıma uğratmak isteyenleri dilidir. Bunların bizati kendileri kırımcılardır” dedi.
Akil insanlar heyetinde bulunan Memur- Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu’nun çözüm sürecini anlamayanları için ‘Hayvanlar anlıyor, bazıları anlamıyor’ yönündeki sözlerin tepki gösteren Vural, “Bu akilleri hayvanat bahçesinde dolaşırken mi buldular. Birisi kalkıp ‘hayanlar anlamış başka insanlar anlamıyor’ diye dil uzatıyor. Şuna bak. Hele hele bu cümleyi sarf eden, millete hakaret eden densizlik yapan bir zihniyetin Memur-Sen gibi memurların temsil edildiği sendikanın başında olması utanç vericidir. Bu ifadeleri esefle kınıyorum. Bu söz kendini tarif etmektedir” dedi.
Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilen alkol düzenlemesine ilişkin yasayı hatırlatan Vural, Başbakan’ın üslubunu eleştirdi. Vural, "Bir Başbakan’ın çıkıp "Biz sabah akşam kafası kıyak alkolik gençlik istemiyoruz’ diyen, bu ne biçim üslup. Zannedersin benim gençlerimin hepsi alkolik, kafası kıyak. Böyle bir şeyi gençlerimize bir iftira olarak görüyorum. Elhamdülillah bu gençler senden de daha imanlı senden daha şuurlu senden daha fazla milli ruha sahip bir gençliktir. Başbakan’ın taşeronluğunda Arap Baharına bakıyorsunuz içki tüketimi artmış vaziyette. Aslında Başbakan sözde muhafazakar özde misyonerlik yapıyor" diye konuştu.
Vural, basın toplantısında soruları da yanıtladı. Bir gazetecinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılçdaroğlu’nun Başbakan Erdoğan için teröristbaşı ifadesini kullandığını anımsatması üzerine Vural, "Bugün Başbakanın teröristbaşının koruma ve kollama görevi olarak görev yaptığını ifade edebilirim ama Türkiye Cumhuriyeti Başbakan’ın bir teröristbaşı olarak nitelendirilmesi konusunu kendi aralarındaki hukuki bir davanın malzemesi olacağından dolayı hukuk sürecine müdahale etmemek gerektiğini de düşünüyorum açıkçası" dedi.
Başka bir gazetecinin Suriye rejimine destek veren Hizbullah ile ilgili Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’ın ‘adlarını hizbüşşeytan yapsın’ yönündeki sözlerinin anımsatılması üzerine Vural, "Bunlar iyi tanıyorlar Hizbullah örgütünü, iyi tanıyorlar. Suriye’ye de fitne ve fesatla orada çatışmanın bir tarafı haline AKP getiriyorsa o zaman ben de AKP’ye tavsiye ederim, AKP’de ismini değiştirsin hizbulfitne koysun. Değiş tonton diyorlar ya madem öyle çok seviyorlar hizbulfitne olarak ismini değiştirirlerse yaptıklarıyla mütenasip olacağını düşünüyorum" dedi.
Vural, "27 Mayıs’ın yıldönümü, ne diyorsunuz?" sorusuna ise, "Darbelerin büyük acılar verdiği gayet açık ve net. Darbeci zihniyet, zihniyet itibarıyla devam ettiğini düşünüyorum. Bugün geldiğimiz bu noktada PKK terör örgütü silahıyla da Türk milletine ve devletine darbe uygulanmaktadır" karşılığını verdi.
(İHA)