BIST 9.997
DOLAR 32,40
EURO 34,76
ALTIN 2.434,67
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu Önder Sav'ı haklı buldu

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin tüzük kurultayı hazırlıkları sürecini değerlendirdi

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'li muhaliflerin lideri eski Genel Sekreter Önder Sav'ın "Bu parti Mustafa Kemal'e kalmadı, Kemal Kılıçdaroğlu'na hiç kalmaz" sözlerini haklı buldu.

"Sayın Sav haklı. Hiçbir makam hiçbir kişiye kalıcı değildir. Mustafa Kemal partiyi kurdu. Çok sayıda genel başkanlar geldi, gitti."

Önder Sav'ın "17 kişi parti meclisine seçildikleri gün CHP üyesi bile değildi" sözleriyle ilgili ise "Ben bu ididaları sizden duyuyorum" diye yanıt verdi.

NTV canlı yayınına katılan Kılıdaroğlu, CHP'nin içinde bulunduğu kurultay hazırlığına ilişkin gelişmeleri değerlendirdi.

'KURULTAY AYIP DEĞİL'                                                           

Önder Sav'ın elindeki şok belge
CHP'deki tüzük kurultayı öncesi Önder Sav'ın elindeki bu belge ortalığı karıştırdı... Ayrıntılar için TIKLAYIN

Kemal Kılıçdaroğlu, yapacakları kurultayı demokrasi şölenine dönüştürmek istediklerini vurguladı. Kılıçdaroğlu, partide yaşanan kırıcı tartışmaları sona erdirecek adımlar atacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Eğer tüzük değişikliğini örgütün istediği şekilde daha demokratik yapı için yapıyorsak bu CHP'yi yıpratmaz. Değişikliğin temelinde bu yatıyor. Tüzük komisyonu kurmak için temsilcileri davet ettik. Ben buna bir demokrasi şöleni diyorum. Bir başka kurultay da yine tüzük kurultayı. CHP'nin içinde tartışmaların parti içinde sorun varmış gibi yantısıltılması çok doğru değil. Kurultay aslında demokrasinin gereği. Bu ayıp bir şey değil. Siz delegeye başvuruyorsunuz. Taban da karar veriyor. Bunu herkesin saygıyla karşılaması lazım. CHP'de öteden beri tartışmalar olur, bunun demokrasilerde sağlığın işareti olarak algılanması gerekir. İki şeyi ayırmak lazım. Tartışma her zaman sağlıklıdır. Bu yönetime dolaylı da olsa katkıdır. Ama kırıcı, kısır tartışmalar olursa bunlar doğru değil. Bunlara izin vermeyeceğim ama bir süre sonra şimdi değil."

'BAYKAL'IN GÖRÜŞLERİ ÖNEMLİ'

Eski başkan Deniz Baykal'ın tüzük konusundaki görüşlerinin kendileri için önemli olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Hazırlanan ilk taslağı internet sitesine koyduk, örgüt tartıştı. 81 ilden gelen temsilcilerle olgunlaştırıldı. Cuma günü Parti Meclisi'nde tartışılacak. Cumartesi onlarla toplantı yapacağız. Daha sonra tüzük komisyonu bu çalışmaları değerlendirecek. Baykal'ın da görüşleri bizim için önemli. Henüz gelmedi, ondan da öneriler gelecektir" dedi.

SAV'A HAK VERDİ

Eski Genel Sekreter Önder Sav'ın "CHP Kemal Kılıçdaroğlu'na kalmaz" sözünün çok doğru olduğunu ifade etti.

Kılıçdaroğlu, "Hiçbir makam hiçbir kişiye kalıcı değildir. Mustafa Kemal partiyi kurdu. Çok sayıda genel başkanlar geldi, gitti. Şu anda genel başkan benim. CHP sadece Türkiye'nin değil, dünyanın sayılı köklü partilerinden biridir. CHP büyük dönüşümlere imza atan partidir" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Sav'ın "17 üye CHP'de değildi" şeklindeki iddasının hatırlatılması üzerine, "Ben de sizden duyuyorum. Bugün gazetede de bir haber var. Partiye yeni gelmek isteyenler ama parti üyesi olmayanlar var. Ben parti üyesi olmadan bilim platformunda çalıştım. Sosyal anlayışı kabul eden herkesi bağrımıza basarız" dedi.

'TÜZÜK KİMSEYİ MUTLU ETMEDİ'

Mevcut tüzüğün partidekileri mutlu etmediğini söyleyen Kılıçdaoğlu "Var olan tüzük kimseyi mutlu etmedi. Bu tüzük CHP'nin kaldırabileceği türden bir tüzük değil" dedi.

ÜÇ DÖNEM VEKİLLİK

Kılıçdaroğlu, üç dönem üst üste vekilliğin kabul edilebilir olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, "Kurultay böyle bir öneriyi kabul ederse niye olmasın..." dedi.

'OYLARIMIZ ARTMADI AMA AZALMADI DA'

Kılıçdaroğlu, seçimden sonra oylarının artmadığını ancak azalmadığını ifade etti.

Kemal Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Anketlerden yararlanmaya çalışıyoruz. Bize ulaşan bilgilere göre belirgin bir artış yok ama gerileme de yok. Neden oyumuzu artıramadık, onun sorgulamasını yapmalıyız. Daha fazla çalışmamız, daha fazla halka gitmemiz gerekiyor. Van depreminden sonra o bölgeye en fazla CHP gitti. Suriye'de yaşanan dramın sınır kentlerindeki sorunlar nedir, bu konuda rapor hazırlayanlar CHP'lilerdir. CHP gelirse şu sorunları çözer güvenini vermemiz lazım."