BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  SEÇİM

Kılıçdaroğlu: Milletin anasını belleyenlerin adayı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan için hazırlanan ‘milletin adayı’ sloganını ağır bir dille eleştirdi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Erdoğan milletin adayı değil, olsa olsa milletin anasını belleyenlerin adayıdır.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine sayılı günler kala üslup fena halde bozuldu. Liderlerin sert açıklamaları birbirini izliyor. 

"MİLLETİN ANASINI BELLEYENLERİN ADAYI"

Ankara'dan İstanbul’a gelişinde Atatürk Havalimanı’nda basın mensuplarının sorularını cevaplayan Kemal Kılıçdaroğlu, cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan’ın halktan bağış desteği istediği, kendilerinin Ekmeleddin İhsanoğlu için böyle bir destek isteyip istemeyecekleri yönündeki soruya, “Erdoğan bu desteği niye istiyor? Sıfırlayamadığı dolarları, Euroları, liraları var. Milletin anasını belleyen iş adamları var. Onlarla beraber yola çıktı. ‘Milletin adayı’ değil, olsa olsa ‘milletin anasını belleyenlerin adayı’ demek lazım.” şeklinde cevap verdi.

PARALEL OPERASYONLARA TEPKİ

Terör ve yolsuzluğu soruşturan polislere yönelik operasyonları ‘intikam operasyonu’ olarak niteleyen Kılıçdaroğlu, “Türkiye’de yaşıyorum. Eğer bir ‘paralel devlet’ varsa bunun bir numaralı sorumlusu bu ülkeye yöneten kişidir. 12 yıldır nasıl farkına varamazsınız? İktidarın sözcüsü Hüseyin Çelik, ‘paralel devlet iddialarına kargalar bile güler.’ diyordu. İktidarın sözcüsü söylüyor bunu. Ne zaman fark etti ‘paralel devlet’i? 17 ve 25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonundan sonra. Haram yiyeceksin, bu millet hırsız değil. Aynaya baksınlar hırsızı görecekler. Bunun hesabını soracağız. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını sormak benim boynumun borcudur. Nereye gidersen git kaçamazsın.” ifadelerini kullandı.