BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,69
ALTIN 2.414,25
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu kolisyonda ilk tercihini açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, koalisyon görüşmelerinde ilk tercihin AK Parti'siz hükümet olduğunu söyledi.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ak Parti ile koalisyona kapınız açık mı?” sorusuna, “Bizim AKP ile koalisyon yapma şansımız yok. Çünkü AKP ile temel noktalarda uyuşmazlığımız var." diye yanıt verdi.

2015 genel seçim sonuçları koalisyon dedi. Siyasi partilerin tutumları nasıl olacak? CHP lideri koalisyon görüşmeleri başlamadan rengini belli etti.

"VATANDAŞ 'KENDİ ARANIZDA UZLAŞIN' DİYOR"

Milliyet"ten Serpil Çevikcan'a konuşan Kılıçdaroğlu, ortaya çıkan tablonun dört mesaj içerdiğini belirterek, şunları söyledi:

“Bu sonuçların ortaya koyduğu mesajları ben şöyle sıralıyorum: Bir; demokrasinin kazandığı bir tabloyla karşı karşıyayız. İki; bu seçim sonuçları başkanlık sisteminin tartışılmaması gerektiğini kesin olarak göstermiştir. Üç; vatandaş şunu bekliyor; ‘Size oy verdim. Eğer tek başına iktidar şansı yoksa bu oyları iyi değerlendirin ve kendi aranızda uzlaşın. Parlamentoda benim sorunlarımı çözün’. Seçim sonuçlarının dördüncü mesajı ise Ak Parti’ye verilen mesajdır. Vatandaş, ‘senin tek başına iktidarını istemiyorum’ diye çok açık biçimde söylemiştir.”

"BİZİM AKP İLE KOALİSYON YAPMA ŞANSIMIZ YOK"

“Ben, bugünden şununla veya bununla koalisyon olur vs. diyemem” ifadesini kullanan CHP lideri CHP lideri, “Ak Parti ile koalisyona kapınız açık mı?” sorusuna, “Bizim AKP ile koalisyon yapma şansımız yok. Çünkü AKP ile temel noktalarda uyuşmazlığımız var. Örneğin AKP, Erdoğan vesayetini reddetmeyecektir. Ya da emekliye iki maaş ikramiyeyi kabul etmeyecektir. Bu örnekleri çoğaltabiliriz. Ak Parti, sorun çözen değil, sorun yaratan bir partidir. Böyle olmasaydı bugüne kadar iktidar partisi olarak zaten sorunları çözebilirdi” yanıtını verdi.

"GELİRLERSE KAPIMIZ AÇIK"

Kılıçdaroğlu, “Teamüller gereği Cumhurbaşkanı en fazla oy alan partinin genel başkanını hükümet kurmakla görevlendirecek. Başbakan Davutoğlu sizin kapınızı çalarsa tavrınız ne olur?” sorusunu ise, “Gelirlerse kapımız açık. Tabii ki konuşuruz. Bu demokrasinin gereğidir. Değerlendirmelerimizi yaparız, ancak tekrar ediyorum AKP ile bizim aramızda çok ciddi bir uyuşmazlık ve anlaşmazlık vardır” diye yanıtladı.