BIST 10.269
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.440,83
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu İstanbul için renk vermedi

Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV'de Uğur Dündar'ın yerel seçimler ve adaylarla ilgili sorularını cevapladı.

Abone ol

İNTERNETHABER- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul için yine isim vermedi! Yerel seçimlerde hiçbir adayı tek başına kendisi belirlemeyeceğini ve bu konudaki asıl belirleyici unsurun yetkili kurullar olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, tüm adaylar için aynı yöntemin geçerli olduğunu söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ile ilgili yine renk vermedi. Sarıgül'ün Ankara'da elini havaya kaldıran ve İstanbul'un anahtarını isteyen Kılıçdaroğlu, adaylık süreciyle ilgili Uğur Dündar'ın sorularını cevapladı. Halk TV'deki programda Sarıgül, Gürsel Tekin'in kendisine aday adayı olacağını söylediğini ve kendisinin de buna onay verdiğini anlattı.

NEGATİF DİL KULLANMADILAR 

Ne Gürsel Tekin'in ne de Mustafa Sarıgül'ün aday adaylıkları döneminde hiçbir aday adayı için negatif bir dil kullanmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu bu konuda kesin talimatının bulunduğunu hatırlattı. 

KİM OLACAK RENK VERMEDİ 

Uğur Dündar'ın Gürsel Tekin'in İstanbul'daki çalışmalarını hatırlatması üzerine Kılıçdaroğlu, aday adaylığın parti içinde bir hak olduğunu ve Tekin'in de bunu kullandığını söyledi. Aday belirlemede yetkinin kendisine ait olmadığını, Parti Meclis'inin karar vereceğini anlatan Kılıçdaroğlu şöyle konuştu:

"Hiçbir belediye başkan adayını ben belirlemeyeceğim. Parti Meclis'i adaylığı onayladıktan sonra isimler netlik kazanacak. 

Parti Meclis'i yarın kimi aday gösterir bakacağız. Önce hangi yöntemle aday belirlenecek onun kararı verilecek. Eğilim yoklaması mı olacak anket mi olacak, yoksa hem anket hem eğilim mi yoksa, biz mi atayacağız buna karar verilecek. Sonra da aday adayları bu yöntemle belirlenecek.

Kendi içinde demokrasiyi getirmeyen parti, ülkeye nasıl demokrasi getirecek. Eli sopalı demokrasi olmaz. Biz demokrasiyi belli bir bilinçle götürmek zorundayız."