BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu herkesi topa tuttu!

Kemal Kılıçdaroğlu Avrupa'da yaşanan Esad krizini anlatarak, Erdoğan ve Swobada'yı topa tuttu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM (ÖZEL İÇERİK)- CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu Esad hakkındaki sözlerinden dolayı Brüksel'de yaşanan krizin ayrıntılarını anlattı. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu “Swoboda’nın kendisini kapıdan çevirdiği” iddialarına sert tepki gösterdi.

Avrupa Parlamentosu milletvekilleriyle görüşmek için gittiği Brüksel'den dönen Kemal Kılıçdaroğlu Atatürk Havalimanı'nda açıklamalar yaptı.

Hannes Swoboda, Kılıçdaroğlu ile dün düzenlediği ortak basın toplantısında kendisine yönelik sorular bitince, bir kısmına Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı Sosyalist Grup toplantısına geri dönmüş, bu sırada soruları cevaplandırmaya devam eden Kılıçdaroğlu, "Reyhanlı'da ölen 51 kişinin katili Recep Tayyip Erdoğan'dır. Onun sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan'dır. İstiyorsa gitsin Reyhanlı'da yurttaşlara sorsun" diye konuşmuştu.

Kılıçdaroğlu, milletvekillerine Suriye politikasını sorduğunu belirterek "Avrupa'da Sayın Erdoğan Suriye konusunda Batılılar bizi yalnız bıraktı diye açıklama yaptı. Siz niye Sayın Erdoğan'ı yalnız bıraktınız. Demek ki Sayın Erdoğan'a söz verdiniz. Orada liberal bir milletvekili bize "Biz sayın Erdoğan'a hiç bir zaman söz vermedik" dediler" dedi.

Esad'a ben kardeşim demedim, hiç tanışmadım, tokalaşmadım, tatil yapmadım. Esad'a kardeşim diyen adam bu duruma geldi. Biz Esad'ı hiç savunmadık.

GÖRÜŞMEYİ BEN İPTAL ETTİM

Kılıçdaroğlu görüşmeyi Swoboda'nın değil kendisinin iptal ettiğini belirterek kendisine  "Efendim bu benzetmeyi yapamazsınız" denildiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu "Ben fikir özgürlüğünü savunuyorum. Kimse fikrimizi beyan etmemizi engelleyemez. Düşünceyi açıklama özgürlüğünü kabul etmyenede demokrat denmez.Düşünce özgürlüğünü savunmayan kimseyle görüşmem o görüşmeyi de yapmadım."

"Bize benim yaptığım açıklama nedeniyle rahatsız olduğu söylendi. Benim yaptığım açıklamadan rahatsız olanla ben görüşmem dedim işin özü budur."


"51 kişinin sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan ve onun izlediği politikalardır. Gidin sorun Reyhanlı'da herkes bu işin sorumlusu Erdoğan'dır der.

"Uludere talimatını Başbakan Erdoğan verdi. Esad da uçaklara talimat veriyor Erdoğan da ne farkı var. Bunu yapanın Esad'dan farkı ne? Biber gazı kullanıyor musun evet, panzer kullanıyor musun evet. Esad'dan ne farkın var. Ben bildiğimi okurum Esad da bunu diyor."

"Avrupa'nın en büyük barosu İstanbul Barosu yasadışı yargılanıyor. Bunu yapan demokrat mıdır? Bu ülkede yargı bağımsızlığı var mı yok. Suriye'de var mı orada da yok! Üçüncü sınıf demokrasiyi kabul etmiyoruz. Bedel ödenecekse bu bedeli biz ödeyeceğiz bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz."

"Özellikle bir gazete manşete çekmiş. O gazetenin o haberinin gece 11'de değiştirildiğini biliyorum. Talimat kimden geldi? Dünyanın neresine giderseniz gidin Türkiye'de demokrasinin olmadığını herkes biliyor. Bunu yapan biziz. Dünyaya anlatan biziz. Anlatmaya devam edeceğiz."