BIST 10.148
DOLAR 32,23
EURO 35,00
ALTIN 2.448,12
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu Haberal'ı böyle anlattı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Zonguldak mitinginde Haberal'ı göklere çıkardı, Erdoğan'ı yerden yere vurdu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM-  Ergenekon sanığı Mehmet Haberal'ın aday gösterildiği Zonguldak'ta konuşan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Haberal için "Türkiye'nin onurudur" ifadelerini kullandı. Kılıçdaroğlu Ecevit'in seçimlerdeki kalesi Zonguldak'ta onun kasketiyle halka seslendi.

HABERAL'DAN SELAM GETİRDİ

Milletvekili adaylarını tanıtan Kılıçdaroğlu, halen Silivri Cezaevinde yatmakta olan CHP Zonguldak 1. sıra milletvekili adayı Mehmet Haberal' in ismini anons edip, "Mehmet Haberal sizleri Silivri'den selamlıyor Zonguldak" dedi.

Ecevit'in sağlığını bilerek bozduğu iddiasıyla suçlanan Ergenekon sanığı Haberal'a yönelik eleştirilere Kılıçdaroğlu, merhum DSP liderinin memleketinden böyle savundu: 

O İNSANIN SUÇU VAR MI?

"Mehmet Haberal'ın suçu kitap taşımaktı. Haberal'ı aday gösterdik diye suçlandık. O insanın suçu var mı? Ortada mahkeme kararı yok. Kendisi "parlamentoya gelirsem dokunulmazılığın kaldırılması meclis'e gelirse ilk imzayı ben atacağım' dedi.

SEN KİM HABERAL KİM

Sen kim Haberal kim allah aşkına. Rahmetli Ecevit'e e sağlık hizmeti sundu. Ecevit onu cumhurbaşkanı adayı olarak düşündü.  Bunu Zonguldaklı da Türkiye de biliyordu. İster çıksın ister çıkmasın. Haberal Türkiye'nin, CHP'nin, Zonguldak'ın onurudur."

DELİKANLI ADAMSAN

Ecevit kastetiyle halka seslenen CHP lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'a sert sözlerle yüklendi. CHP lideri Zonguldak'tan iktidar partisinin tepesindeki isme meydan okudu:

"SGK başkanlığı yaptığım dönemi suçluyor. İşçi kentinden sana meydan okuyorum, Recep Tayip Erdoğan. Eğer sen yigitsen, adam gibi adamsan delikanlı adamsan istediğin televizyona gel seninle hesaplaşalım. Nasıl yıkacağım seni göreceksin sen."

BİR DE MÜSLÜMAN GEÇİNİYORLAR

Eleştiri dozunu iyice yükselten Kılıçdaroğlu, Ecevit'in Clinton karşısındaki fotoğrafını kullanan AK Parti'ye sert sözlerle çıkıştı:

"Burası aynı zamanda rahmetli Ecevit'in kentidir. Şimdi baktılar eski defterleri karıştırdılar.   Bunun ahlakla ilgisi var mı müslümanlıkla ilgisi var mı? Bir de müslüman geçiriyorlar. Ağrıma giden de bu zaten. Ecevit'i siz iyi bilirsiniz.

ADAM GİBİ KARŞIMDA EFELEN

Daha Başbakan olmadan ABD'den icazet almaya giden kim? Efeleneceksen gel adam gibi karşımda efelen. Kalktı dedi ki BOP eşbaşkanıyım dedi. Sen Irak'lı kadınlara tecavüz edilirken sesin çıkmayacak sonra halktan oy isteyeceksin. İnsan biraz utanır. Bunların maskelerini indireceğim."

SEN 7 SÜLALENE PARA BULURKEN

Bu coğrafyada tek bir çocuğu bile yatağa aç girmeyeceğini savunan Kılıçaroğlu, bu yüzde aile sigortasını getireceklerini söyledi ve sözlerine şöyle devam etti:

"Çöpte kağıt toplayan çocuk kamyonun altında kaldı ve vefat etti. O çocuğun okulda olmazı lazım. Bu coğrafyaa bir çoçuk bile yatağa aç girmeyecek diyoruz, onun için aile sigortası getiriyoruz. 

Kişi başına gelir belli olmaz yarın sabah '20 bin dolar oldu' derler dilin kemiği yok ya. aile siortası yoksul ailede kadının hesabına yatacak. AKP yandaşı marketlerden makarna alınmayacak. 'Para nereden bulunacak' diyorlar. Sen 7 sülalene para bulurken aklına gelmiyor da fakir fukarada mı geliyor?"

TAŞERON İŞÇİLİĞE SON VERİLECEK

Yoksulluğu tarihe gömeceklerini iddia eden Kılıçdaroğlu partisinin seçim vaatlerinden bazıları sıraladı:

"Yoksulluğu tarihe gömeceğimiz gibi taşeron işçiliği de tarihe gömeceğiz. Herkes sendikalı olacak. Askerliği önce 9 aya sonra da 6 aya indireceğiz. Bunlar geldiler ÖSYM'yi de berbat ettiler. Bunlar ülkeyi soymaya çalışan bir guruh.

Gençlerin umutlarını yıktılar. Ne diyorlar, 'Şifreli hayat, oh ne rahat'. Çocuğunu sınava gönderen 1 milyon 700 bin aileye sesleniyorum Memleketi kurtarmak sizin elinizde. Sandıkta demokrasi dersi verelim. İntibak yasasını çıkarıp milli gelir artışından emekliye pay vereceğiz. Ben size ne dedim. Zam, zam, zam, eşittir Recep Tayyip Erdoğan. Uyuyor değil mi?"