BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu Gaziantep'teki saldırıyı değerlendirdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terörle mücadelede ortak tavır sergilenmesi gerektiğini belirtti.

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, terörle mücadelede ortak tavır sergilenmesi gerektiğini belirterek, ''Bağımsızlığımızı korurken, Türkiye Cumhuriyeti'ni kurarken dedelerimiz cephede beraber mücadele ettiler. Kimse kimsenin inancını, etnik kimliğini sormadı, yedi düvele karşı bir ortak mücadele sergiledi'' dedi.

Kılıçdaroğlu, Çamlıhemşin ilçesindeki bir köy kahvehanesinde vatandaşlarla sohbet ederken, Gaziantep'teki saldırı ve terör olayları konusunda değerlendirmelerde bulundu.

Gaziantepliler'in acılarını kente giderek paylaşacağını belirten Kılıçdaroğlu, ''Gaziantep'te hepimizi üzen bir olay olmuştur. Antepliler'in acısını paylaşmak için Antep'e gideceğim. Şimdi Karadeniz'deyiz, buradaki vatandaşlarımız da onların acılarını paylaşıyor. Biz tasada ve kıvançta beraber olan bir ülkeyiz. Bizi bu ülkede barış içinde yaşatan, tasada ve kıvançta beraber olmamızdır'' dedi.

Terörün çok ağır bedeller ödettiğini, ancak buna rağmen bütün insanların ortak tavırla hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

''Teröre karşı bu ülkenin bütün insanları ortak hareket etmek zorundadır. Kimden gelirse gelsin terörü lanetliyoruz. Bu ülkede neyimiz eksik? Bizim her şeyimiz var bu ülkede. Bir huzurumuz eksik, onu da sağlayacağız. Teröre karşı ortak tavır takınırsak, ortak mücadele edersek orada da başarılı sonuçlar elde edebiliriz, ben buna yürekten inanıyorum. Az önce bir vatandaşımız, 'Karadeniz ne kadar güzel, herkes rahatça gezebiliyor' dedi. Her vatandaşımız Güneydoğu'ya da gidip rahatlıkla gezebilmeli.''

-''Dedelerimiz, yedi düvele karşı ortak mücadele sergiledi''-

Türkiye'de herkesin huzur ve barış içerisinde yaşaması gerektiğine işaret eden Kılıçdaroğlu, ''Bu ülke hepimizin ülkesi, bu ülkede huzur ve barış içerisinde yaşayacağız, yaşamak durumundayız. Bağımsızlığımızı korurken, Türkiye Cumhuriyeti'ni kurarken dedelerimiz cephede beraber mücadele ettiler. Kimse kimsenin inancını, etnik kimliğini sormadı, yedi düvele karşı bir ortak mücadele sergiledi'' dedi.

Teröre karşı ortak tavır sergilenmesi gerektiğini vurgulayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şu ifadeleri kullandı:

''Şimdi geldiğimiz noktada teröre karşı ortak tavır takınırsak, ortak duruş sergilersek bu milletin gücü her şeye kadirdir. Biz terörü yeneriz, alt ederiz. Buna yürekten inanıyorum. Antep teröre imkan vermeyen, terörü barındırmayan Güneydoğu'da ender illerimizden birisidir. Orada sanayi var, binlerce işçi emek harcıyor, alın teri döküyor. Antepli dışarıdan sermaye gelmeden, kendi gücüyle Türkiye'de marka olan bir şehirdir. Oradaki sanayiciler, iş adamları teröre karşı ortak bir duruş sergiliyorlar. Ben de onların yanında olacağım. Ben de onlar gibi, hepimiz gibi ülkemizi seviyorum. Ülkemizin barışı ve huzuru için mücadele ediyoruz.''

Kılıçdaroğlu, daha önce Gaziantep'e Ankara üzerinden gitmeyi planladığını, ancak bu kente yarın sabah Ankara'dan uçak seferi olmadığı için İstanbul'a giderek, buradan Gaziantep'e ulaşacağını sözlerine ekledi.