BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,87
ALTIN 2.442,57
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu Erdoğan'ı padişah yaptı

CHP lideri İstanbul'da halka seslendi, Erdoğan'a yüklendi. İşte Kılıçdaroğlu'nun yeni benzetmesi;

Abone ol

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Tuzla ve Kartal'da partililere seslendi, Erdoğan'a yüklendi. Kılıçdaroğlu, hükümetin örgütsüz toplum istediğini iddia ederek "Onlar tek söz Recep Tayyip Erdoğan'ın olsun istiyorlar. Padişahlık rejimini geri istiyorlar" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Tuzla ve Kartal'da parti otobüsünden vatandaşlara hitap etti. Siyasete yeni başladığını ve halka, halkın çıkarları için çalışacağına dair söz verdiğini belirten Kılıçdaroğlu, yapılan anayasa değişikliğiyle hak aramanın önüne geçildiğini öne sürdü.

Kılıçdaroğlu, 12 Eylül'de acıyı kendilerinin çektiğini, faturayı kendilerinin ödediğini iddia eden, ''Gencecik çocuklar idam sehpalarında gitti. Peki 12 Eylül'de Recep Tayyip Erdoğan neredeydi? 2002-2010 yılları arasında 12 Eylül'ün adını niye hiç anmadı? Anayasa değişikliği ile bir şeyi daha getiriyorlar. Biz memuru bir yerden bir yere sürdüğümüz zaman, eskiden sendika memurun hakkını savunurdu. Şimdi yeni gelecek olan anayasayla, sendika memurun adına avukat tutamayacak, hakkını savunamayacak. Örgütsüz toplum istiyorlar, parçalanmış toplum istiyorlar. Tek söz Recep Tayyip Erdoğan olsun istiyorlar. Padişahlık rejimine geri dönüyoruz sanki. Sizden yetki istiyorum, yetki verin ki demokrasinin, özgürlüklerin önünü açalım. Güç verin, destek verin, Türkiye'nin önünü açalım'' diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın televizyon ekranlarına çıkıp, ''Dokunulmazlıkları kaldıracağım'' dediğini, seçim meydanlarında, mitingde halka söz verdiğini belirten Kılıçdaroğlu, ''Çünkü verilecek hesabı var. Verilecek hesabı olanlar dokunulmazlıkların arkasına sığınmak zorundadırlar. Size memur Kemal'in sözünü veriyorum. Yetki verin, güç verin, dokunulmazlıkları kaldıracağım'' dedi.

''HALKIN İKTİDARINDA SİYASİ AHLAK YASASI ÇIKARALIM''-

Siyasallaşan yargının faturasını toplum olarak ağır ödediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, ''Onun için diyoruz ki yargı siyasallaşmamalı, siyasallaşan yargı toplumun yarasını kanatır. Siyasallaşan yargı hepimizi rahatsız eder. Siyasallaşan yargı, iktidara güç verir. Onun için diyoruz ki 'Yeni bir anayasayla Türkiye'yi çağdaş uygarlığa hep beraber taşıyacağız'. Umudum sizsiniz, güç sizdedir. Güç verin, Türkiye'nin önü açılsın. Güç verin, değişimin önü açılsın. Güç verin, destek verin, 'hayır' deyin, demokrasinin önü açılsın. Güç verin, destek verin, 'hayır' deyin ki Kemal kardeşiniz hepiniz için hesap sorsun'' şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın, ''Memur Kemal Efendi'' dediği için kendisine kızdığını dile getiren Kılıçdaroğlu, memur olmaktan, Kemal olmaktan, efendi olmaktan da onur duyduğunu ifade ederek, ''Ama öyle anlaşılıyor ki Recep Bey, efendi değil. Efendi olsaydı, bu ülkede 'hayır' oyu kullanan özgür yurttaşlara 'darbeci' suçlaması yapmazdı. Allah aşkına, sen kalk sana muhtıra veren adama tut Üstün Hizmet Madalyası ver, altına zırhlı araba çek, sonra da de ki; 'Ben mağdur oldum, darbe geliyor'. Buna inanacak mıyız? Zaten bunların söylediklerine inanırsak vay halimize. Bana güç verin, yetki verin, bunların maskelerini indireceğim, gerçek yüzlerini göreceksiniz siz'' diye konuştu.

''RECEP BEY'İN KAFASINI DA DEĞİŞTİRECEĞİZ''-

Referandumda vatandaşlardan bir isteği olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Kararsız olan yurttaşlarımız varsa, onlara söyleyin, 'hayır' derseniz demokrasinin yolu açılacaktır. 'Hayır' derseniz özgürlüklerin yolu açılacaktır. 'Hayır' derseniz barışın ve kardeşliğin yolu açılacaktır. 'Hayır' derseniz demokraside özlediğiniz uzlaşma kültürünün yolu açılacaktır. Bunu istiyoruz biz, uzlaşmak istiyoruz. Bizim kültürümüzde halkı düşünmek vardır. Bizim kültürümüzde herkesin karnının doyacağı güzel bir ülke vardır.