BIST 9.916
DOLAR 32,53
EURO 34,88
ALTIN 2.443,14
HABER /  GÜNCEL

Arda lunaparktaki dehşetin kurbanı

Kartal'da lunaparktaki rangere binmeye çalışan 3 yaşındaki Arda, hastanelik oldu, şimdi yaşam mücadelesi veriyor.

Abone ol

İstanbul Kartal'da annesiyle birlikte lunaparka giden 3 yaşındaki Arda'ya "ranger" adı verilen makina çarptı. Ağır yaralanan çocuğun beyninde ödem oluştu. Minik arda şimdi yoğun bakımda. Lunapark görevlilerinin yeterli güvenlik önlemini almadığını öne süren aile, suç duyurusunda bulunacak.

Kartal Meydanı'nda bulunan lunaparkta dün gece 21.30 sularında meydana gelen olay iddialara göre şöyle gelişti: İki çocuk annesi Senem Çelik küçük oğlu Arda Çelik (3) ile birlikte eğlenmek için evlerinin yakınında bulunan lunaparka gitti. Lunaparkta bir süre gezen anne ile oğlu, parkın girişinde bulunan 'Ranger' adı verilen makinanın yanına geldi.

ANNESİNİN ELİNDEN KURTULUP KAÇTI

Makinanın iki ayrı girişinde güvenlik görevlileri olmasına rağmen küçük çocuk annesinin elinden kurtularak, makinanın çalıştığı bölüme çıktı. Yeni çalıştırıldığı için tam olarak hızlanmayan ve yolcuların oturduğu bölüm, küçük çocuğun kafasına çarptı. Yere yığılan küçük çocuğu lunaparkın güvenlik görevlileri olası bir ölümden kurtarmayı başardı. Lunapark görevlileri tarafından yakındaki Yavuz Selim Devlet Hastanesi'ne götürülen küçük çocuk buradaki ilk tedavisinin ardından Kartal Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Çelik'in kafasında 5 santimetre uzunluğunda çatlak olduğu, beyninde de darbeye bağlı ödem oluştuğu belirlendi. Hayati tehlikeyi atlatamayan küçük çocuğun uyutulduğu belirtildi. Polis olayla ilgili soruşturma başlatırken, lunaparkta çalışan güvenlik görevlilerinin ifadesine başvurulduğu öğrenildi.

ANNE ÇELİK: "PEŞİNE DÜŞTÜM YETİŞEMEDİM"

Geceyi hastanede küçük çocuğunun yanı başında geçiren anne Senem Çelik, basın mensuplarının olayla ilgili sorularına yanıt verdi. Lunaparktaki makinanın etrafında hiçbir güvenlik önlemi alınmadığını iddia eden Çelik sözlerine şöyle devam etti:

"Bir arkadaşımla lunaparkta buluştuk. Oğlumu gezdirdim, dolaştırdım, istediği oyuncaklara bindirdim. Bu sırada 'Ranger' adı verilen makinanın yanına doğru yürüdük. Bir anda elimden kurtularak makinaya çıktı. Oraya çıkmasını engelleyecek herhangi bir önlem alınmamıştı. Sonradan güvenlikçi olduğunu öğrendiğim genç bir çocuk oğlumu kenara çekti. Ben de bu sırada yere düştüm darbeden dolayı. Kalktım, iki kişi oğlumu kucaklayarak yakındaki hastaneye götürdü. Oğlum 5 dakika yerinde durmayan bir çocuk. Çok hareketliydi. Peşinden koştum, yakalayamadım."

Özel bir şirkette makina teknisyeni olarak çalışan baba Tahsin Çelik, olayda sorumluluğu bulanan kişilerin hak ettikleri cezaya çarptırılması gerektiğini söyledi. Olayda büyük bir ihmal olduğunu öne süren Çelik, "Beş lira kazanacağız diyerek insanların hayatıyla oynuyorlar. Konuştuğum lunapark yetkilileri bana güvenliği, görevli elemanların sağladığını söyledi. Bu nasıl güvenlik sağlamak? Ben bu olayın peşini bırakmayacağım" dedi.