BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu Erdoğan'a çok kızdı

Kemal Kılıçdaroğlu'nu omurgasızlıkla suçlayan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a CHP liderinden cevap.

Abone ol

Yemin krizi çözüldü ama tartışma itmedi. Başbakan Erdoğan CHP yönetimini 'dik duramamakla' suçladı. Kılıçdaroğlu'nun cevabı ise gecikmedi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Can Ataklı aracılığıyla Erdoğan'a "Başbakan’ın sağlık sorununu hiç hesap etmemiştim" sözleriyle cevap verdi.

Vatan gazetesi yazarı Can Ataklı, Kılıçdaroğlu ile yaptığı telefon konuşmasının ayrıntılarını bugün köşesinde yazdı. İşte konuyla ilgili ikili arasında geçen konuşmadan bir bölüm:

“Sayın Kılıçdaroğlu, kamuoyu AKP ile imzaladığınız mutabakatı anlamış değil. Herkes (Bu mutabakat metni ile tutuklu milletvekilleri nasıl serbest bırakılacak?) diye soruyor” dedim. Kemal Bey “Bu mutabakat çok şey ifade ediyor” dedikten sonra anlattı;

“Demokratik bir ükede seçilmiş kişilerin yerinin Meclis olduğu konusunda bir irade beyanıdır o. Bu irade beyanı herkese olduğu kadar yargıya da bir mesajdır.”

Kılıçdaroğlu devam etti; “O mutabakat üzerinde çok tartışma çıktı. Ama inanın sonuçta kazanan AKP değildir. Biz de tam istediğimizi alamadık ama ortaya bir irade koyulmasını sağladık. AKP’liler neye imza attıklarını sonradan fark ettiler ve şimdi yan çizmeye çalışıyorlar.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu sözleri üzerine araya girip “İşte sorun da burada, Başbakan sizi omurgasızlıkla itham etti, hakaret etti, bu CHP’lileri çok yaraladı” dedim.

Kılıçdaroğlu’nun sesi ciddileşti, “Evet farkındayız. Ama inanın ben Başbakan’ın sağlık sorununu hiç hesap etmemiştim. Böyle bir şey yapabileceğine ihtimal vermemiştim. Ama yaptı. İşte bu yüzden (namuslu davran, attığın imzaya sahip çık) dedim” cevabını verdi.

Peki bundan sonra Meclis’te yasal bir düzenleme mi yapılacak, yoksa konu yeni anayasaya mı kalacak?

Kemal Kılıçdaroğlu tutuklu sanıkların ağustos ayında duruşmaları olduğunu hatırlatarak “Umuyorum ve diliyorum Meclis’in gösterdiği bu irade ilgili mahkemeler tarafından da dikkate alınacaktır. Bu duruşmalardan sonra arkadaşlarımızın serbest kalacaklarına inanmak istiyorum” dedi.