BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu 'çatı' için MHP'ye gidiyor

CHP'li Faruk Lağoğlu, Kemal Kılıçdaroğlu'nun ortak aday için MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşeceğini söyledi.

Abone ol
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Faruk Loğoğlu, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ile ortak Cumhurbaşkanı adayı gösterip, göstermeyeceklerine ilişkin, "Bu bağlamdaki görüşmeler devam ediyor. Genel başkanımızın siyasi partilerle görüşmeleri olacak" dedi. 
 
Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte Almanya'nın Essen kentinde yarın düzenlenecek etkinliğe katılacak olan Loğoğlu, Ankara'dan Almanya'ya gitmek için aktarma yaptıkları İstanbul Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin sorularını yanıtladı. 
 
Yapılacak etkinliği değerlendiren Loğoğlu, Almanya'da yapılacak etkinliğin bir gün süreceğini ve program kapsamında çeşitli görüşmeler yapacaklarını söyledi. 
 
Loğoğlu, Avrupa'daki Türk vatandaşlarının ilk defa oy kullanacağını belirterek, şunları aktardı:
 
"Vatandaşlarımızı oylarını kullanmaya teşvik edeceğiz. Çünkü bu haklarını bulundukları yerde ilk defa kullanmalarına önem veriyoruz. İlk isteğimiz oylarını kullanmaları. Kullanılan oylara sahip çıkılması için çeşitli önlemler de alıyoruz. Çünkü oylar orada kullanılacak ama burada sayılacak. Yurt dışında yaklaşık 2,8 milyon seçmen var. Bunun çok büyük bir kısmı Almanya'da. Onun için Almanya ile başlıyoruz. Ayrıca, parti yetkililerimiz, oradaki seçmenlere Cumhurbaşkanlığı seçimlerde 'nasıl oy kullanılacakları, nelere dikkat edilmeli' konularında eğitimler verecekler. Onları da beraberimizde götürüyoruz. Genel Başkanımız yarın akşam dönecek fakat eğitimi verecek arkadaşlarımız bir gün sonra dönecekler." 
 
"İSTEDİĞİMİZ ADAY BELLİ"
 
Loğoğlu, "CHP'nin adayı belli oldu mu?" sorusuna da, "Hayır olmadı. Daha bu sabah yabancı bir ziyaretçimiz bunu genel başkanımıza sordu. Bu konuda temasların sürdüğünü ama adayımızın daha belli olmadığın söyledi. Nasıl bir aday istediğimiz belli ama kim olacak o henüz belli değil" diye karşılık verdi. 
 
Loğoğlu, bir gazetecinin, "MHP ile ortak bir aday olacak mı?" sorusuna ise şu cevabı verdi:
 
"Bu bağlamdaki görüşmeler devam ediyor. Genel Başkanımızın siyasi partilerle görüşmeleri olacak. Sayın Bahçeli kendi yaptığı görüşmelerin devam edeceğini söyledi. Burada önemli olan Türkiye'ye layık, Türkiye için en güzel, iyi, etkili hizmeti verecek bir aday bulmak ve onu seçtirmek."