BIST 10.767
DOLAR 32,22
EURO 35,03
ALTIN 2.498,11
HABER /  GÜNCEL

Amasyalı eylemcilerin 'yürütmeyi durdurma' sevinci

Amasya'nın Hızırpaşa Mahallesi'nde yeşil alanının akaryakıt istasyonu yapılmak istenmesi üzerine açılan davada mahkeme geçici yürütmeyi durdurma kararı verdi. Karar alanda nöbet tutan Amasyalılar arasında büyük sevinç yarattı. Sinan Onuş'un haberi.

Abone ol

Amasya'nın Hızırpaşa Mahallesi'nde yeşil alanının akaryakıt istasyonu yapılmak istenmesi üzerine açılan davada mahkeme, geçici yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Samsun 2. İdare Mahkemesi’nin oy birliğiyle aldığı karar, günlerdir alanda nöbet tutan Amasyalılar arasında büyük sevinç yarattı.

Hem ağaçlık alanda nöbet tutan hem de davayı takip eden Avukat Erdem Türem, davalı idarenin yani Amasya Belediyesi’nin bu karar sonra 30 gün içinde davaya konu olan iddialara ilişkin mahkemeye cevap vereceğini söyledi.

Belediyenin, bu davayla ilgili olumlu bir tavır takındığını belirten Türem, “Belediye bugün mahkemeye, ‘yürütme kararının durdurulmasına ilişkin bir itirazımız yoktur’ diye bir dilekçe sundu.

Belediyenin bu iradesinin ilerleyen zamanlarda yani cevap dilekçesini idare mahkemesine sunacakları dönemde de sürmesini temenni ediyoruz. Bu şekilde olursa 30 günlük cevap süresinin sonunda yeniden değerlendirilecek olan karar, belki davanın sonuna kadar da uzatılabilecek” dedi.

Belediye bundan sonra ne yapacak?

BBC Türkçe’nin sorularını yanıtlayan Amasya Belediyesi avukatlarından Mahmut Sami Sözen de bugün sabah belediye başkanı, baro başkanı ve emniyet müdürünün bir araya gelerek bir toplantı yaptığını aktardı.

Alandaki ağaçların kesilmesinin halk arasında infial yarattığını kabul eden Sözen, “Biz davanın açılmasından haberdardık. İdare mahkemeleri yürütmeyi durdurmaya ilişkin karar verme noktasında genel olarak uygulamada önce idarenin savunmasını alındıktan sonra kararını verir. Biz de bir gecikme olmasın diye dava dilekçesi tarafımıza tebliğ edilmediği halde cevap dilekçemizi verdik” dedi.

Belediye başkanının çözüm için “son derece sağduyulu olduğunu” aktaran Sözen, “Kendisi, elinden gelen katkıyı yapmak istiyor” diye konuştu.

Eylemciler ne yapmayı düşünüyor?

Mahalle Platformu Sorumlusu Yusuf Atılgan, Cumartesi günü TSİ 09.00’dan başlayıp akşama kadar sürecek halka açık bir piknik düzenleyeceklerini, ardından da dağılacaklarını söyledi.

Atılgan karar içinse “İlk aşamayı başardık. Amasya, parkına sahip çıktı ve yeşili korumaya devam ediyor” dedi.

Eylemcilerden Ayşe Üçüncü ve Kadriye Tekin de karardan oldukça memnun olduklarını söyledi.

Ayşe Üçüncü ayrıca “inşallah sonu da gelir” temennisinde bulundu.

Üç gündür eşi, oğlu ve kendisinin alandan hiç ayrılmadan nöbet tuttuğunu belirten Kadriye Tekin de avukatların mahkeme sonuna kadar alanda kalınmasına gerek olmadığını seylediklerini aktardı.

Tekin, “Ama beklememiz gerektiğine inansak kalırız. Üç gün değil, üç ay da kalırız” dedi.