BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Kılıçdaroğlu Başbakan'a fena kızdı!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın sözlerine sert yanıt verdi...

Abone ol

CHP 'nin düzenlediği ' Değişen Mevsimler : Arap Halklarının Demokrasi ve Özgürlük İçin Yürüyüşü ' başlıklı konferans Le Merıdıen Otel'de başladı. Konferansın bitimi sonrası CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın MÜSİAD Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamalara cevap verdi.

"Çocukça şeyler. Biz neyle uğraşıyoruz Başbakan neyle uğraşıyor ? Allah akıl fikir versin. Başka uğraşacak birşey yok mu ? Gerçekten üzülüyorum gerçekten üzüntü duyuyorum "

"Sayın Başbakan'a hatırlatmak isterim. Sen koskoca Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanısın. İlkokul mezunu bir öğrenci değilsin. Kişisel çıkarlarla uğraşacak şeyler yapmamalısın. Bunlar doğru değil. Bir Başbakan'a yakışmaz. Daha tepeden bakmalısın, daha ciddi bakmalısın. O onu söyledi bu bunu söyledi. O zaman bırak Başbakanlığı git mahallene"

" BUNLAR ÇOCUKÇA ŞEYLER "

Kılıçdaroğlu, " Çocukça şeyler. Biz neyle uğraşıyoruz Başbakan neyle uğraşıyor ? Allah akıl fikir versin. Başka uğraşacak birşey yok mu ? Gerçekten üzülüyorum gerçekten üzüntü duyuyorum. Bir ülkenin Başbakanı, bütün Arap ülkelerinden çok önemli isimleri çağırmışız. Nobel ödülü alan kişileri çağırmışız. Gelmişler burada Arap baharını, demokrasiyi özgürlüğü tartışıyorlar " dedi. Başbakan Erdoğan'ın ' 12 Eylül'de şunu yaptık. Yok 12 Eylül'de şu oldu " sözlerini hatırlatan Kılıçdaroğlu, " Bunlar çocukça şeyler. Bunları bırakmak lazım" diye konuştu.

" O ZAMAN BIRAK BAŞBAKANLIĞI GİT MAHALLENE "

Kılıçdaroğlu " Sayın Başbakan'a hatırlatmak isterim. Sen koskoca Türkiye Cumhuriyeti'nin Başbakanısın. İlkokul mezunu bir öğrenci değilsin. Kişisel çıkarlarla uğraşacak şeyler yapmamalısın. Bunlar doğru değil. Bir Başbakan'a yakışmaz. Daha tepeden bakmalısın, daha ciddi bakmalısın. O onu söyledi bu bunu söyledi. O zaman bırak Başbakanlığı git mahallene. Bak bakalım millet ne konuşuyor dinlersin o zaman. Yani bir Başbakan'a gerçekten yakışmayacak şeyler. Ben bunları söylemek istemiyorum ama bir Başbakan bunları söylerse benim farklı birşey söylemem mümkün değil. Onun için kendisine yakışanı yapıyordur. Bunlar beni aşan şeyler. Ben dedikodu üretmek istemem. Dedikoduyla benim işim yok. Ben birşeyi iddia edersem çıkarım kapı gibi belgesini koyarım. Ondan sonra beklerim o kadar " dedi.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın 28 Şubat'ta kayıplar olduğuna ilişkin sözlerine de cevap verdi. Genel Başkan Kılıçdaroğlu, " Benim bildiğim devletin arşivinden birşey kaybolmaz. Eğer birşeyler kayboldu deniyorsa, onun üzerine yürümesi gereken de Başbakan'ın kendisidir " şeklinde konuştu.