BIST 10.320
DOLAR 32,22
EURO 35,11
ALTIN 2.466,89
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Çok parayla lider olunmuyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen, "AK Parti Siyaset Akademisi"nin açılışına katıldı...

Abone ol

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen, "AK Parti Siyaset Akademisi"nin açılışına katıldı.

Yıldırım, siyaset akademisindeki konunun, "Lider ülke, lider Türkiye" olduğunu anımsatarak, şöyle devam etti:
"Bir ülkenin lider olması nasıl mümkün, çok parası olunca lider olunmuyor. Çok parası olan ülkeler var. Ama yerini bile bilen yok. Peki başka nasıl lider ülke olacak. Lider ülke olmak bütün göstergeleriyle çağdaş insanlığı, uyguladığı, belirlediği değerleri paylaşmakla mümkündür.

Türkiye'nin yakın tarihine bakalım. Yönetimde istikrarsızlık, demokrasi dışı müdahaleler, 2000, 2001 büyük kriziyle Türkiye bütün kazanımlarını kaybetmiştir. Bugüne geldiğimizde, son 9 yılına bakıyoruz, istikrar var, sürekli büyüyen, önüne hedef koyan ve bunu gerçekleştiren bir Türkiye var. Bununla da kalmıyor Türkiye hem altyapısı hem ekonomisiyle hem genç ve dinamik nüfusu hem de uyguladığı dış politikası, güçlü ekonomisiyle, yaptığı hukuk reformu, yargısıyla adım adım lider ülke olma yönünde ilerliyor."