BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın açıklamalarını değerlendirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Washington’da bugün yaptığı 2014’te halkın ...

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Washington’da bugün yaptığı 2014’te halkın önüne 3 sandık gelebileceği ve özel güvenliği statlar ile üniversitelerden çekecekleri açıklamalarını değerlendirdi.
Giresun ziyareti sonrasında karayolu ile Trabzon’a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Akçaabat ilçesinde bir köfte salonunda partililer ile köfte yedi. Yenilen yemek sonrası üniversiteli gençlerin masasına oturan ve çay içip sohbet eden Kılıçdaroğlu, burada basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Washington’da bugün yaptığı 2014’te halkın önüne 3 sandık gelebileceği açıklamaları ile ilgili Kılıçdaroğlu “Tümüyle bir ihtimal. Ama ben o ihtimali gündemi değiştirmek amacıyla yapılmış bir açıklama olarak görüyorum” dedi.
Özel güvenlik görevlilerinin statlardan ve üniversitelerden çıkartılacağı ile ilgili Başbakan Erdoğan’ın açıklamalarının hatırlatılması üzerine ise Kılıçdaroğlu “Polis devleti olmaya doğru Türkiye hızla ilerliyor. Üniversite öğrencilerini hapse atarsanız, bunun adı polis devletidir. Akademisyenleri hapse atarsanız; bunun adım polis devletidir. Milletvekillerini hapse atarsanız; bunun adı polis devletidir. Vatandaşların telefonlarını dinleyip onlar üzerinde operasyon yaparsanız; bunun adı polis devletidir. Türkiye polis devletine doğru ilerliyor. Statlardan özel güvenlikçileri çıkartıp polisleri koyacaklarmış. Stadın ortasına da su fışkırtan araca (toma) ne diyorlar işte bilmiyorum onu koysunlar. Gol atan futbolcuları da ıslasınlar” diyerek güldü.

“RÜZGAR EKEN, FIRTINA BİÇER”
Beraber çay içtiği üniversite öğrencilerinin Hatay Reyhanlı’daki olaylarla ilgili olarak soruları üzerine “Bu olay çok ciddi. Türkiye’nin Suriye politikası çok yanlış. Hepiniz üniversitede okuyorsunuz. Bugün dünyada kan akan, gözyaşı döken dünya İslam dünyasıdır. Neden Suriye’de kan akıyor ve neden Türkiye Özgür Suriye Ordusu’nun militanlarını Türkiye’de yetiştirip Suriye’ye gönderiyor. ‘Git bunları öldür’ diye ‘kardeşini öldür’ diye. Bizim kabul edebileceğimiz bir uygulama değildir. Türkiye’nin vakarına, büyüklüğüne yakışır bir tablo değildir. Biz sorunu çözmeliyiz. Eğer siz Suriye’de kan aksın diye. Militanları, radikal unsurları, Türkiye’de yetiştirip Katar’dan gelen paralarla cebine para koyup Suriye’ye gönderirseniz sadece kan akar, gözyaşı akar. Terör ihraç ederseniz, bir süre sonra terör gelir sizi bulur. Yani rüzgar eken, fırtına biçer. Reyhanlı’daki olay bunun tipik bir örneğidir. Doğru bir şey değil. Bizim partimizin kurucusu M. Kemal Atatürk hep şunu söylüyor. Neden ‘Yurtta barış, dünyada barış’ diye bir kavramı, bir vecizeyi bütün dünya kabul etmişken, biz neden reddediyoruz. Bütün komşularımızla barış içinde olmalıyız. Huzur içinde olmalıyız. Kimseyi dışlamamalıyız. Suriye’de yaşananlar tam bir insanlık dramı” ifadelerini kullandı.
Kılıçdaroğlu, daha sonra Ankara’ya gitmek üzere havalimanına hareket etti.
(İHA)