BIST 9.645
DOLAR 32,59
EURO 34,80
ALTIN 2.406,54
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Kılıçdaroğlu açıkladı! Cumhurbaşkanı Erdoğan neden "Bay Kemal" diyor?

Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın konuğu olan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "bay Kemal" lakabına kızmadığını, kendisini sinirlendirmek için söylediğini belirtti.

Abone ol

Seçime son üç gün kala CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunduğu Çalar Saat programına katıldı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle:

"Kaybeden salonu terk eden olur"

CHP Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mansur Yavaş'ın konuşması sırasında ev sahibi olduğu salonu terk eden Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran'ı eleştiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:
"Doğru değil. Ya hiç davet etmeyeceksiniz ya da davet ediyorsanız dinleyeceksiniz. Bu insanı bir davranıştır. Kaybeden salonu terk eden olur."

"Seçime girmek serbest kazanmak yasak"

Beni en çok üzen şu; bir belediye başkanı gelmiş, bir dönem adaylık süreci de yaşamış, sonra Ak Parti gelmiş teklifini kabul etmemiş sonra CHP'den aday olmuş, kıyamet kopuyor. İki belediye başkanı karşılıklı oturmuş birbirini suçluyorlar ben bunu anlarım. Ama tarafsızlığı üzerine yemine den bir kişi kalkar da nasıl olur da belediye başkanları için ağza alınmayacak özel suçlamalar yapar. Cumhurbaşkanlığı bu sıradan bir makam değil. Bu makamın bir ağırlığı olması lazım, tamam senin yok ama Cumhurbaşkanlığı makamı. Mansur Yavaş tehdit ediliyor (Küçükkaya: Seçimi kazanması halinde görevden alınma gibi bir ihtimal olabilir mi?) Seçime girebilirsin serbest ama kazanmak yasak. Ankara'da Mansur Yavaş alır ve görevinin başına gelir. Mansur Yavaş ayrımcılık yapmaz.

"Beni kızdırmak için. Niye sinirleneyim ki"

Ben düşüncelerimi ifade ettim o beni karalamakla meşgul. İki Trakya büyüklüğünde alan ekilmiyor niçin? Yunanistan'dan 2018'de 28 milyon dolarlık buğday ithal ettik; 13 milyon dolarlık da tütün ithal ettik, bunlara cevap var mı? Yok. (Neden Bay Kemal diyor?) Beni kızdırmak için. Niye sinirleneyim ki. Ben konuştuğum için neden Kılıçdaroğlu konuşuyor. Ben konuşmak zorundayım. Çiftçinin durumu çok iyi ama ben çiftçiyle konuşuyorum.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Optimar'dan seçime günler kala çok tartışılacak anket: İstanbul, kıl payı
Foto Galeri Optimar'dan seçime günler kala çok tartışılacak anket: İstanbul, kıl payı Galeriye Gözat