BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Kılıçdaroğlu 11 dakika, Baykal 41 dakika

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 18. Olağanüstü Kurultayında Parti Meclisi (PM) üyeleri ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri seçimi ...

Abone ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 18. Olağanüstü Kurultayında Parti Meclisi (PM) üyeleri ve Yüksek Disiplin Kurulu (YDK) üyeleri seçimi için oyunu 1 numaralı sandıkta kullandı.
CHP’nin 18. Olağanüstü Kurultayı’nda PM üyeleri ve YDK üyelerinin belirlenmesi için saat 18.30’da başlayan oy kullanma işlemi devam ediyor. Oyunu kullanmak için 21.13’te ATO Congresium’a gelen Kılıçdaroğlu, oy kullanma işlemini 11 dakikada tamamladı.

“ÇARŞAF LİSTENİN SONU BİRAZ AĞIR OLUYOR AMA SONUÇTA DEMOKRASİ KAZANACAK, GÜZELLİK KAZANACAK”
Kılıçdaroğlu, oyunu kullandıktan sonra, “Hayır uğurlu olsun. Çarşaf listenin sonu biraz ağır oluyor ama sonuçta demokrasi kazanacak, güzellik kazanacak. İçeriye girerken çok sayıda afiş gördüm, broşür gördük, pankart gördüm. Bunlarda demokrasinin güzelliğini gösteriyor. Bütün renkler bizim olsun” dedi.

BAYKAL OYUNU 41 DAKİKADA KULLANDI
Kılıçdaroğlu’ndan önce oy kullanılan salona gelen eski CHP Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal ise, saat 20.05’te başladığı oy kullanma işlemini 41 dakikada tamamladı. Baykal, oy kullandıktan sonra, bir gazetecinin “Listeler mi terletti sizi” sorusuna içerisinin çok sıcak olduğunu belirterek, “Yok. Yok. Seçenek çok” cevabını verdi.
Öte yandan 474 PM üyesinin yer aldığı çarşaf liste, oy kullanan delegelere zor anlar yaşattı. Bir kişinin oy kullanma işlemi ortalama 15-20 dakika arasında sürüyor. Delegelerin oy kullanma işlemi devam ediyor.
(İHA)