BIST 10.471
DOLAR 32,82
EURO 35,24
ALTIN 2.451,23
HABER /  GÜNCEL

Kervanı yoldan düzmüşler

Hedefleri yük dolu kamyon ve kamyonetlerdi. Bunları çalıp, içindekileri satıyorlardı.

Abone ol İstanbul ve Ankara'da 20 ayrı yere ''Kervan'' adı altında düzenlenen operasyonda, 13 kamyon ya da kamyoneti çalarak yüklerini sattıkları öne sürülen 13 kişi yakalandı.

20 adrese yönelik başlatılan ''Kervan'' operasyonunda suç örgütü elebaşı Ebedi Ç. (44) ve yardımcısı Yalçın T. ile diğer 11 kişiyi gözaltına aldı.

Bu kişilerin ev ve depoları ile çeşitli adreslerde yapılan aramalarda, 2 kiralık otomobil, 13 çalıntı kamyon ya da kamyonet, bu araçların üzerinden çalındığı anlaşılan 18 banyo dolabı, 202 elektrikli fırın, 80 koli iş eldiveni, 130 koli ıslak mendil gibi eşyalar ile 9 bin 500 YTL para ele geçirildi.

ARABA KİRALAYIP, İZLİYORLAR

Kiraladıkları otomobillerle İstanbul ve Ankara'da takip ettikleri kamyon ya da kamyonetleri sürücülerinin olmadığı anda çalan çete üyeleri, araçların üzerindeki yükü Küçükçekmece İkitelli'de yer alan depolarına aktarıyorlardı.

Bu ürünlerin de Diyarbakır'da yer alan şebeke elemanları sayesinde piyasaya sürüldüğü ve yüklü miktarda haksız kazanç elde ettikleri belirlendi.

Polisteki işlemleri tamamlanan 13 kişiden Ebedi Ç. ve Yalçın T.'nin de aralarında bulunduğu 8 kişi, Bakırköy Adliyesi'ne gönderildi. Diğer 5 kişi ise ifadeleri alındıktan sonra savcının talimatıyla serbest bırakıldı.