BIST 10.740
DOLAR 32,22
EURO 35,01
ALTIN 2.513,54
HABER /  DÜNYA

Kerkükü bir haftada temizler

Celal Talabani Amerikalı bir gazeteciye konuştu. Kerkük ve Kürt devleti ile ilgili çarpıcı açıklamalar yaptı.

Abone ol

Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, New Yorker dergisi yazarı Jon Lee Anderson'a konuştu. Afganistan ve Irak üzerine kitapları olan Anderson, New Yorker'ın son sayısında, "Bay Büyük: Celal Talabani Irak'ı nereye götürüyor?" başlığıyla, Talabani'nin geçmişi, kişiliği ve siyasi görüşleri hakkında geniş bir makale kaleme aldı.

Talabani ile Anderson arasındaki ilginç diyaloglardan biri de Kerkük'teki güvenlik durumuna ilişkin. Talabani, "Amerikalıların terörizmle mücadeledeki başlıca hatalarından biri, teröristler her istediklerini serbestçe yaparken, bizim elimizi ve Şiilerin elini bağlamaları oldu. İzin verseler, bütün Kerkük'ü ve çevresini bir haftada temizleriz" diyor.

Anderson'a göre, "Talabani'nin buradaki iması açık: 'Temizlemek,' muhaliflerini ortadan kaldırmak, düşmanlarını öldürmek ya da yakalamak anlamına geliyor."

Kürt devleti zor
Irak'ın Kürt Cumhurbaşkanı Celal Talabani, Türkiye, İran ve Suriye'nin olası saldırı ve sınır kapatma önlemlerinin, Irak'ta bağımsız bir Kürt devleti kurulmasını imkânsızlaştırdığını söyledi