BIST 10.158
DOLAR 32,38
EURO 34,70
ALTIN 2.399,08
HABER /  DÜNYA

Kerkük pislik ve kokudan geçilmiyor

Etnik problemleri ve zengin petrolüye gündemden düşmeyen Kerkük, yaşanamayacak kadar harabeye dönüşmüş durumda.

Abone ol

Şehrin sokakları çöp yığını ve kanalizyasyon suyundan geçilmiyor. Şehirde toplanmayan çöpler, yakılarak imha edilmeye çalışıyor. Kerkük sokaklarında yükselen çöplerin dumanı ve etrafa yayılan pis koku hayatı felç ediyor. Çöplerin yığınlar halinde bulunduğu sokaklarda yaşamak zorunda kalan şehir halkı, seslerini hiç kimseye duyuramadıklarını söylüyor.

Şehirde toplatılmayan çöpler kadar, sokakların ortasından akan kanalizasyon suları da halkın sağlığını tehdit ediyor.

Cihan Haber Ajansı ( Cihan ) mikrofonlarına konuşan Kerküklüler, yanan çöplerin dumanı ve kokusundan evlerinden çıkamaz olduklarını söylüyor.

Kerkük’te çaresizlikten yaşamak zorunda olduklarını söyleyen Yılmaz Enver isimli vatandaş, başta şehir valisi olmak üzere yetkilileri göreve davet ettiklerini söyledi. Enver, yakılan çöp dumanı ve pis lağım suları sebebiyle hastalandıklarını ifade etti.

Azhar Hasan isimli Kerküklü bayan ise belediyenin bir an evvel çöpleri toplamasını beklediklerini dile getirdi.

Belediyenin çöpleri toplamadığını kayd eden Faruk Aga isimli vatandaş da “ Belediye görevini yapmadığı için çöpler yığılıyor. Biz de mecburen çöpleri iki günde bir yakmak zorunda kalıyoruz.” dedi.

Çocuklarıyla çöplerin bulunduğu sokakta yaşamak zorunda kaldığını ifade eden Ferhane isimli bayan ise” Validen rica ediyoruz. Gelsin, benim ve çocuklarımın yaşadığı bu rezaleti görsün. Bu çöp yığınlarını görsün, akşama kadar çöp ve lağım suyunun kokusunu çekiyoruz.” şeklinde şikâyetini dile getirdi.

Haci Dilaver isimli vatandaş da Kerkük Valisi’nin halk hastalıktan kırılmadın çöp ve kanalizasyon sorununa çare bulmasını istedi.