BIST 10.046
DOLAR 32,37
EURO 34,75
ALTIN 2.405,19
HABER /  DÜNYA

El Kaide'nin 2 numarası öldürüldü

Afganistan'da NATO yönetiminde görev yapan Uluslararası Güvenlik ve Destek Gücü'nden El Kaide'ye darbe

Abone ol

Afganistan'da NATO yönetiminde görev yapan Uluslararası Güvenlik ve Destek Gücü (ISAF), El-Kaide'nin Afganistan'daki 2 numaralı isminin öldürüldüğünü açıkladı.

ISAF'tan yayımlanan açıklamada, ülkenin doğusundaki Kunar bölgesinde düzenlenen bir bombardımanda öldürülen ve "Mushtak and Nasim" adıyla da bilinen Sakr el-Taifi adlı Suudi'nin, "yabancı militanlara komutanlık yaptığı ve koalisyon güçleriyle Afgan güçlerini hedef alan saldırıları yönettiği" belirtildi.

ISAF'tan bir sözcü, El-Taifi'yi "El Kaide'nin Afganistan'daki en üst düzey ikinci yetkilisi olarak nitelediklerini" ve bu nitelemelerinin istihbarat servislerinin değerlendirmelerinden kaynaklandığını söyledi.

Bildiride, El-Taifi'nin "düzenli olarak Pakistan ile Afganistan arasında yolculuk yaptığı ve Afganistan'a silah, militan ve techizat" getirdiği kaydedildi.

ISAF, El-Taifi ile diğer bir El Kaide mensubunun kimliğinin açık bir şekilde tespit edilmesi ve civarda hiçbir sivilin bulunmadığının kesinleştirilmesinin ardından saldırının düzenlendiğini ve hiçbir sivil kayıp olmadığını açıkladı.