BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,68
ALTIN 2.411,67
HABER /  GÜNCEL

Kenede büyük hata

Keneyi yaralı eliyle öldürdü, hem kendisine hem eşine virüs bulaştı.

Abone ol

Keneyi yaralı eliyle öldürdü, hem kendisine hem eşine virüs bulaştı

GÜMÜŞHANE'nin Kelkit İlçesi'nde, halsizlik, kusma şikayetleriyle hastaneye başvuran Gülay ve Nihat Çiçek çifti, Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) teşhisi ile tedavi altına alındı. Gülay Çiçek'in bir süre önce gömleğindeki bir keneyi yaralı parmağıyla ezerek öldürdüğü öğrenildi.

50 yaşındaki Gülay Çiçek ve eşi 55 yaşındaki Nihat Çiçek, bir hafta önce halsizlik, baş dönmesi ve kusma şikayetleriyle Kelkit Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Gülay Çiçek'e, sorunun böbreklerindeki taştan kaynaklandığı, eşi Nihat Çiçek de üşütmüş olabileceği söylenip ilaç verilerek, evlerine gönderildi. Ancak 5 gün önce durumu ağırlaşınca tekrar Kelkit Devlet Hastanesi'ne götürülen Gülay Çiçek, bu kez Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) hastalığı şüphesiyle Gümüşhane Devlet Hastanesi'ne, oradan da Trabzon Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Farabi Hastanesi'ne sevk edildi. Eşine KKKA tanısı konulması üzerine şüphelenerek tahlil yaptıran Nihat Çiçek'e de KKKA saptanınca o da KTÜ Tıp Fakültesi'nde tedavi altına alındı.

Kelkit'in Kazanpınar Köyü'nde yaşayan Gülay Çiçek'in, olaydan kısa süre önce gömleğinin üzerinde gördüğü bir keneyi yaralı parmaklarıyla ezerek öldürdüğü belirtilirken, KKKA mikrobunu da bu şekilde kaptığı ve eşine bulaşmasına neden olduğu sanılıyor.