BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,75
ALTIN 2.420,04
HABER /  DÜNYA

Kendi partisindeki vekili kınadı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, AK Parti Milletvekili Zeyid Aslan’ın kadın parlamento muhabirlerine sarf ettiği argo sözleri ...

Abone ol

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, AK Parti Milletvekili Zeyid Aslan’ın kadın parlamento muhabirlerine sarf ettiği argo sözleri kınadı.
Daha öncede CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç’e söylediği küfürlü sözlerle gündeme gelen AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan, bu kez de kadın parlamento muhabirlerine yönelik söylediği argo sözlerle tepki çekti. AK Partili vekilin parlamento muhabirlerine sarf ettiği bu sözleri kınayan Bakan Şahin, yazılı bir açıklama yaptı.
Düşüncenin en temiz, en nezih ve en etkili kelimeleri seçerek nezaketle aktarılması gerektiğini söyleyerek, kendi partisindeki vekili kınayan Bakan Şahin, "Bir milletvekilinin kadın gazetecilere söylediği cümleler ile ilgili olarak şunu belirtmek isterim ki;nedeni,gerekçesi ne olursa olsun ilke olarak yanlışa yanlış demek gerekir. Görevi haber yapmak olan kadın gazetecilere sarfedilen sözleri ve kullanılan üslubu; bir kadın, bir anne ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olarak kınadığımı belirtmek istiyorum. İnsanlar düşüncelerini birçok yol ve üslup ile ifade edebilirler. Aslolan; düşüncenin en temiz, en nezih ve en etkili kelimeleri seçerek nezaketle aktarılmasıdır" dedi.
(İHA)