BIST 10.046
DOLAR 32,48
EURO 34,85
ALTIN 2.419,49
HABER /  DÜNYA

Aranıyor! Bulana 10 bin TL ödül

Ankara’da marketinin ikinci kez soyulmasına sinirlenen işyeri sahibi, kendisini 30 bin TL zarara uğratan iki hırsızı yakalayana 10 bin TL öd...

Abone ol

Ankara’da marketinin ikinci kez soyulmasına sinirlenen işyeri sahibi, kendisini 30 bin TL zarara uğratan iki hırsızı yakalayana 10 bin TL ödül vereceğini açıkladı. Esnafı çileden çıkaran hırsızlar, ise güvenlik kamerasına yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, Ankara’nın Çankaya ilçesi Bükreş Sokak’ta bulunan bir market, geçtiğimiz günlerde gece saatlerinde kimliği belirsiz kişiler tarafından soyuldu. Marketin ön kapısının kilitlerini kırarak içeri giren iki hırsız, yaklaşık 15 dakika boyunca içeride kalarak raflardaki sigaraları aldı. Raflardaki sigaraları ve depodaki sigaraları alan hırsızlar gecenin karanlığından yararlanarak kayıplara karışırken, hırsızların yakalanması için başlatılan çalışma devam ediyor.

“BU HIRSIZLARI BULANA 10 BİN TL PARA VERECEĞİM”
Marketini soyarak kendisini zarara uğratan hırsızların yakalanması için ortaya ödül koyan Tahmaz;
“Hırsızları yakalayana 10 bin TL para vereceğim. Malın verilmesine gerek yok sırf bulunsunlar ben 10 bin TL vereceğim. Hırsızı bulana ödül veriyorum ve 10 TL vereceğim. Bunu cani gönülden söylüyorum. Yeter ki o hırsızlarla bir karşılaşayım, ceza yatsın yatmasın önemli değil. Yeter ki karşılaşayım. Ben 10 bin TL’yi gözden çıkardım. 30 bin TL civarında zarara uğradım, 10 bin TL’nin benim için bir önemi yok.”

“30 BİN TL ZARARIM VAR”
İkinci kez ekmek teknesinin soyulduğunu gören Tahmaz, göz yaşlarına hakim olamadı. Sabah kapıcının telefon etmesi üzerine olaydan haberinin olduğunu belirten Tahmaz, marketin kapısının ve kilitlerinin kırıldığını fark ettiğini söyledi.
Olayın hemen ardından kamera kayıtlarını incelediğini belirten Tahmaz, görüntülerde marketi soyan kişilerin açık olarak görüldüğünü kaydetti. Marketinin ikinci kez soyulması dolayısıyla şok olduğunu dile getiren Tahmaz, “Polise haber verdim. Polis iki üç saat geç geldi. Parmak izleri alındı. 25-30 bin TL zararım var. Neye uğradığımı şaşırdım” dedi.

“YAKALANMALARI İÇİN ABD VATANDAŞI MI OLMAK GEREKİYOR?”
Emniyet ekiplerinin ilgisizliğinden yakınan Tahmaz, “Burası Cumhurbaşkanlığı’na yüz metre mesafede, Başbakanlık Resmi Konutu’na 50 metre mesafede. Etrafımızda büyükelçilikler var. Her yerde kameralar var ve an ve an izleniyor. Nasıl oluyor bu hırsızlık olayı anlam veremiyorum. Bunun bulunması için ABD vatandaşı mı olmamız gerekiyor. Sierra cinayetini işleyen kişi iki dakikada bulundu“ diye konuştu.

“SİLAHLA BEKLEYECEĞİM, HIRSIZLARI BEN ÖLDÜRECEĞİM”
Marketini soyan hırsızların rahat tavırlarından dolayı sinirlerine hakim olamadığını belirten Tahmaz, hırsızların cezalarının az olmasından dolayı bu kadar rahat davrandıklarını söyledi. Tahmaz, “30 bin TL zararım var. Bu zararı TEKEL olduğu için sigorta karşılamıyor. Bugün güvenliğimi daha fazla attıracağım. Kendim silahla bekleyeceğim. Kendim vuracağım, öldüreceğim onları. Devlet bununla ilgilenmiyor. Bu çevrede hırsızlık olayları çok yaygın ve ara sokaklarda daha fazla oluyor. Daha öncede soyuldum hiçbir şey olmadı. Buna önlem alınsın. Kanunlar değişsin ve ceza alsınlar. Kim verecek benim zararımı?” şeklinde konuştu.
(İHA)