BIST 9.722
DOLAR 32,56
EURO 34,84
ALTIN 2.428,17
HABER /  MEDYA

Kenan Işık'tan 'Huzur' nasihat!

'Kim Milyoner Olmak İster' yarışmasının dün gece yayınlanan bölümünde ilginç anlar yaşandı.

Abone ol

Orta Doğu Teknik Üniversitesi öğrencisi Mert, ilk soruda joker kullanınca izleyiciler yarışmada çok ilerleyemeyeceğini düşündü. Fakat bilgi soruları sayesinde kısa sürede 15. soruya kadar geldi.

15. soruda yer verilen Ahmet Hamdi Tanpınar ile ilgili , "Mümtaz karakteri çerçevesinde 1939'un İstanbul'unu anlatan Ahmet Hamdi Tanpınar kitabı hangisidir?" sorusunda Tanpınar'ın kitaplarını okumadığı için cevap veremeyen yarışmacı, telefon jokeri hakkını kullanarak bir arkadaşından yardım aldı.

Arkadaşının daha şıkları duymadan "Huzur" cevabını vermesi genç yarışmaya 15 bin lira kazandırdı. Fakat yarışmacının soruya cevap verememesi Kenan Işık'ın tepki göstermesine neden oldu.

Işık, genç yarışmacıya Ahmet Hamdi Tanpınar'ın kitaplarını okumasını nasihat ederek; ''Huzur romanını okumanız lazım. Saatleri Ayarlama Enstitüsü'nü de okumanız lazım. Beş Şehir tadından yenmeyecek bir kitaptır. Bursa'yı, Ankara'yı, İstanbul'u anlatır.

Konya'yı... Huzur'u okumadıysanız eğer bugünün Türkiye'sini yorumlayamazsınız. Bugün Türkiye niye böyle? Allahtan onlar varmış, bir geçiş dönemini yaşamışlar, derlemişler,anlatmışlar bize. Biz de onların sayesinde okuyup öğreniyoruz. Böyle bilgisayardan olmuyor. Sadece size 15 bin lira kazandırıyor. Kuru kuru 15 bin lirayı alın, güle güle kullanın. Ama bilginizle kazanacağınız sorular var.'' dedi.