BIST 9.090
DOLAR 32,37
EURO 34,99
ALTIN 2.325,61
HABER /  DÜNYA

GFB’den çarpıcı açıklama

Fenerbahçe tribün gruplarından Anadolu Yakası GFB, 1 taraftarın hayatını kaybettiği, 1 taraftarın da yaralandığı olaylarla ilgili çarpıcı bi...

Abone ol

Fenerbahçe tribün gruplarından Anadolu Yakası GFB, 1 taraftarın hayatını kaybettiği, 1 taraftarın da yaralandığı olaylarla ilgili çarpıcı bir açıklama yaptı.
Anadolu Yakası GFB’den yapılan açıklama şöyle:
“30.06.2013 pazar akşamı Fenerbahçemize UEFA tarafından verilen haksız cezaya istinaden yapılan Büyük Fenerbahçe yürüyüşünde Anadolu Yakası GFB olarak yerimizi aldık. Bu yürüyüşte insanların samimi duygularını suistimal edecek, art niyetli, Fenerbahçemizin onur davasıyla zerre alakası bulunmayan, kişi veya oluşumların provokasyon girişiminde bulunacaklarını tahmin edebiliyorduk. Grup olarak bu tarz provokasyon girişimlerini önlemek adına, bizimle birlikte bu onur mücadelesinde yer alan şahıs veya taraftar gruplarına geniş çaplı bilgiler verdik.

HİÇBİR SİYASİ OLUŞUM ALTINDA OLMAYACAĞI KONUSUNDA MUTABAKATA VARDIK
Bu yürüyüşün hiç bir siyasi oluşum altında yürütülmesine izin verilmeyeceği, ortak noktamız olan Fenerbahçe’nin çıkar ve menfaatleri dışında bir gayemiz olmayacağı, bu yürüyüş esnasında esnaf ve vatandaşlara kesinlikle zarar verilmemesi, hususlarını gerçekleştirerek yürüyüşümüzü sonlandıracağımız konusunda mutabakata vardık.

ASIL AMACI PROVOKASYON OLAN KİŞİ VE GRUPLAR…
Ancak yürüyüşün yapıldığı Bağdat Caddesi’nde, asıl amacı provokasyon yapmak olan kişi ve gruplar, amaçları doğrultusunda taraftarlarımızı sabote etmeye çalıştılar. Taraftarlarımızın bu provokatörleri defalarca uyarmalarına rağmen provokasyonların devam etmesi sonucu çıkan arbedede çok sevdiğimiz kardeşimiz Kadir Ökçesiz’i kaybettik. Tek tesellimiz, yoğun bakımda tedavisi devam eden Cenk Eroğlu kardeşimizin hayati tehlikeyi atlatıp tekrardan aramıza katılmasıdır.

MİLLİ DEĞERLERİNE SAHİP ÇIKAN GRUBUMUZ..
Her zaman vatanın, milletin yanında olan, milli değerlerine sahip çıkan, Fenerbahçe sevgisi ve menfaatleri dışında başka bir düşüncesi olmayan grubumuz, bundan sonrada mücadelesine aynı çizgide devam edecektir. Yüce Türk Adaletine olan saygımız, gerekli yargılama işlemlerinin bir an önce başlayacağına ve Fenerbahçe sevgisine gölge düşürmeye çalışanların gereken cezayı alacaklarına dair inancımız tamdır.”
(İHA)