BIST 9.943
DOLAR 32,44
EURO 34,78
ALTIN 2.441,51
HABER /  DÜNYA

Felaketin boyutları gün ışığıyla ortaya çıktı

Zonguldak’ta, dün gece yarısı şiddetli rüzgarın etkisiyle karayolunu kapatan deniz suyu, ekiplerin aralıksız çalışmalarıyla boşaltılırken, g...

Abone ol

Zonguldak’ta, dün gece yarısı şiddetli rüzgarın etkisiyle karayolunu kapatan deniz suyu, ekiplerin aralıksız çalışmalarıyla boşaltılırken, geriye savaş alanını andıran görüntüler kaldı.
Zonguldak Kozlu arasındaki karayolu gece yarısı deniz suyu ile doldu. Alt yapıların yetersiz kaldığı karayolu trafiğe kapandı. Kozlu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, vatandaşlara hizmet verebilmek için dün saat 20.00’den itibaren yaklaşık 16 saat aralıksız çalıştı. Seferber olan ekipler, karayoluna saçılan taş ve toprak parçalarını iş makineleriyle topladı.
Henüz yeni yapılan ve açılışı beklenen restoran ise şiddetli dalgalara maruz kaldı. Dev dalgalar sahil bandındaki restoranı yerle bir etti. Camları kırılan ve bütün eşyaları karayoluna saçılan restoranın sahipleri sabah saatlerinde de çalışmalarını sürdürdü. Karadeniz’in azizliğine uğradıklarını belirten Kozlu Belediye Başkanvekili Fevzi Demirbaş, “Karadeniz’in sürprizi oldu. Karayolları Müdürlüğü ile yapmış olduğumuz yazışma sonucunda devamlı karayolunun Kozlu Belediyesi’ne geçmesi için uğraşıyoruz. Karayolları Müdürlüğü ekiplerinden kimseyi yanımızda göremedik. Biz, dün saat 20.00’den itibaren Kozlu Belediyesi olarak gerekli önlemleri alıp burada çalışmaları yürüttük. Burada şükürler olsun durumumuz iyi. Bu doğa afeti. Burada kardeşimizin açmış olduğu müesseseden dolayı içerideki gerekli malzemeler deniz dalgalarıyla karayoluna vurdu. Epey toparladık” dedi.
Kozlu Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü ekipleri, karayolunu yıkadı. Öte yandan dalgalar sebebiyle zarar gören restoranda temizlik çalışmaları başlatıldı.
(İHA)