BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,57
ALTIN 2.495,59
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Kemal Öztürk bunu paylaştı 'gemiyi ilk onlar terketti' iddiasına yanıt

Yeni Şafak yazarı Kemal Öztürk'ün 31 Mart yerel seçim sonuçlarını değerlendirdiği dünkü yazısı Yeni Akit'in tepkisini çekti. AK Parti'nin iç çekişmeler yüzünden Ankara ve İstanbul'u kaybettiğini ileri süren Öztürk, Twitter'dan yaptığı paylaşımla eleştirilere yanıt verdi.

Abone ol

31 Mart yerel seçimlerinde Ankara ve İstanbul'un kaybeden AK Parti'de üzüntü hakim. AK Parti'ye yakın yazarlardan Kemal Öztürk'ün yerel seçim sonuçlarını değerlendirdiği dünkü yazısı çok konuşuldu.

Kendisinden siyasi analiz bekleyenlere “Enfal Suresi 46. ayet tecelli oluyor, onu yaşıyoruz” diye yanıt verdiğini yazan Öztürk, “Birbirinizle çekişmeyin, sonra içinize korku düşer, gücünüz elinizden gider.” ayetini paylaştı.

Yazar, ayrıca "Kendimize gelmezsek, kifayetsiz muhterisleri durdurmazsak daha da kötüye gidecek. Üzülerek görüyorum ki, hala sandıktan ders çıkarmayanlar var." ifadelerine yer verdi.

Yeni Akit: Gemiyi ilk onlar terk etti!

Kemal Öztürk, bu çıkışıyla birlikte sosyal medyada ve hükümete yakın medyada eleştiri yağmuruna tutuldu. Yeni Akit gazetesi Kemal Öztürk'ün isimini vererek açık açık eleştirdi.  "17 yıl boyunca AK Parti’nin yanındaymış gibi duran ve her zaferden paye devşirenler, 31 Mart seçimlerinde kaybedilen birkaç belediye üzerinden başarısızlık yaygaraları kopardı" denilen haberde, şu ifadelere yer verildi: "AK Parti’ni düşünce dünyasına yakın olduğu iddia edilen yazarlarca kurulan Karar gazetesi de CHP’nin adayının kazandığını iddia etti. Günlük bir gazetede yazıları yayınlanan Kemal Öztürk de, seçim akşamından itibaren gayesi belli olmayan bir tavır takındı. CHP ve avanelerinin sandıklardaki sabote girişimlerini görmezden gelen Öztürk, AK Parti’yi başarısız ilan etti."

Ak Parti’yi destekliyormuş gibi yapan trol kafalı medya tetikçileri

Öztürk, twitter hesabından "Yakında Ak Parti’yi destekliyormuş gibi yapan trol kafalı medya tetikçileri gerçek yüzlerini gösterip, arkadan hançerleyecekler partiyi. Bunu hepimiz göreceğiz. İlk işaret fişekleri atıldı bile. Verdikleri zarar nasıl tamir edilecek bilmiyorum." paylaşımını yaptı.

Akıl tutulması yaşıyoruz

Seçimden iki gün önce Pendik'te Pendik İyi Parti yöneticisi Mine Koraş'ın sözlü tacizine uğradığı halde sakinliğini koruyan Yusuf Özoğul'un fotoğrafını bu sabah paylaşan Öztürk, şunları yazdı:

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Gökhan Özoğuz'un Ekrem İmamoğlu paylaşımı gündeme oturdu
Foto Galeri Gökhan Özoğuz'un Ekrem İmamoğlu paylaşımı gündeme oturdu Galeriye Gözat