BIST 8.988
DOLAR 32,33
EURO 35,05
ALTIN 2.282,91
YEREL SEÇİMLER 2019

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan beklenmedik 15 Temmuz yanıtı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 15 Temmuz darbe girişimi için bu kez 'kontrollü darbe' demedi. İsmail Küçükkaya'nın '15 Temmuz nedir?' sorusuna 'Hain darbe girişimi' diye yanıt verdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, her platformda 15 Temmuz darbe girişimi için kontrollü darbe iddiasını tekrarlıyor, iktidarı suçluyor.

Kalkışmadan hükümetin haberinin olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, önceki açıklamalarında "FETÖ'cülerin ifadeleri de kontrollü darbe olduğu kanısını güçlendiriyor" diyor.

Kılıçdaroğlu bu sabah ise farklı bir açıklamayla kamuoyunun karşısına çıktı. Darbe girişimiyle ilgili sözleri ekran başındakileri şaşırttı.

"15 Temmuz hain darbe girişimi"

Fox TV'de İsmail Küçükkaya'nın sorularını yanıtlayan Kılıçdaroğlu, "15 Temmuz" sorusuna "15 Temmuz hain darbe girişimi. Demokrasiye kastetmek için yapılan 15 Temmuz hain darbe girişimi" diye yanıt verdi. 

"20 Temmuz'da bir sivil darbe yapıldı"

"15 Temmuz sonrası yaşadığımız süreç" sorusuna ise Kılıçdaroğlu, "20 Temmuz sonrası Türkiye sivil darbeyle karşılaştı. 15 Temmuz fırsat bilinerek 20 Temmuz'da bir sivil darbe yapıldı." diye cevap verdi. 

Sitene Ekle